Top 5 Fitness Trends 2018
Τα νέα Fitness Trends του 2018 έκαναν ήδη την εμφάνιση τους και καθώς μπαίνει η άνοιξη και πλησιάζει το Καλοκαίρι ,διαμορφώνεται σιγά σιγά και η κατάταξη τους.

Η ομάδα της Athlometrix έψαξε και σας παρουσιάζει τους τρόπους εκγύμνασης που κάνουν πάταγο με την είσοδο της νέας χρονιάς και σας συνιστά να ακολουθήσετε τουλάχιστον έναν απο αυτούς!

 

1. High Intensity Interval Training

Τα αρχικά του High Intensity Interval Training σημαίνουν «Υψηλής Έντασης Διαλειμματική Προπόνηση» και αποτελεί την ιδανικότερη μέθοδο για την καύση του λίπους! Πρόκειται για μία πολύ εντατική μορφή γυμναστικής με διαλείμματα, κατά την οποία θα γυμνάζεσαι με μικρότερης διάρκειας, αλλά μεγαλύτερης έντασης ασκήσεις. Έτσι, θα αποκτήσεις καλύτερη φυσική κατάσταση, πιο γρήγορα! Αρκούν 30-40 λεπτά διαλειμματικής προπόνησης την ημέρα για να φτάσετε τα επιθυμητά αποτελέσματα και να νιώθετε μετά το τέλος της προπόνησης ότι έχετε φτάσει στην κορυφή ενός βουνού! Οι ασκήσεις αυτές περιλαμβάνουν συνήθως τρέξιμο και άλματα. Ένα μυστικό «συστατικό» της συγκεκριμένης φόρμουλας γυμναστικής που θα κάνει να την λατρέψετε είναι το γεγονός πως ο μεταβολισμός σας αυξάνεται έως και 36 ώρες μετά το τέλος της προπόνησης, κάτι που σημαίνει ότι συνεχίζετε να καίτε περισσότερες θερμίδες χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα!

 

2. Gadgets / Wearables για γυμναστική

Η Τεχνολογία όπως ήταν φυσικό κάνει την είσοδο της για τα καλά στην γυμναστική! Αυτή τη φορά δεν πρόκειται απλά για έναν μετρητή βημάτων, ούτε για την εξιστόρηση μέσω Seldies στα Social Media ότι γυμναστήκατε καθημερινά! Νέες τεχνολογικές συσκευές έρχονται να ανεβάσουν το επίπεδο της άσκησης σας και να κρατάτε ακόμη και αρχείο του τί κάνατε. Τα smart watches, οι fitness trackers, οι συσκευές παρακολούθησης των καρδιακών παλμών και το GPS είναι μόνο μερικά από αυτά τα νέα gadgets. Με αυτές τις συσκευές μπορείτε να μετράτε τις θερμίδες που καίτε, να μετράτε την απόσταση που διανύσατε αλλά και τη διαδρομή που ακολουθήσατε, να παρακολουθείτε τους παλμούς σας, τον ρυθμό και την ταχύτητα σας. Πολλές απο αυτές μάλιστα διαθέτουν μουσική και μπορούν να λαμβάνουν Notifications απο το Smartphone σας.

 

3. Γυμναστική μέσω Διαδικτύου (Online Streaming)

Δεν αποτελούν κάποιο νέο Trend αλλά όπως όλα δείχνουν το 2018 αναμένεται να είναι η χρονιά τους. Η δυνατότητα εκγύμνασης απο το σπίτι φαίνεται πως κερδίζει τόσο τους πολυάσχολους ενήλικες όσο και τους gadgetάκηδες νέους. Το γεγονός ότι είναι live μαθήματα και όχι απλά βίντεο στο YouTube προσφέρει και άμεση δυνατότητα επικοινωνίας.

 

4. Μπόξ

Το μπόξ είναι η νέα μόδα που εξαπλώνεται ταχύτητα στα γυμναστήρια και συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους οπαδούς, ακόμη και απο το γυναικείο φύλο! Το 2018 οι ειδικοί εκτιμούν ότι το δημοφιλές άθλημα αναμένεται να κάνει ένα σπουδαίο Come Back. Τα προτερήματα του άλλωστε είναι γνωστά. Σε γυμνάζει απο την κορυφή ώς τα νύχια, δεν είναι χρονοβόρο, έχει σημαντικά οφέλη στη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας και της αντοχής και φυσικά μας κάνει να εξωτερικεύουμε όλη τη συσσωρευμένη ένταση, το άγχος και το στρές της καθημερινότητας.

 

5. Γυμναστική με το Pet

Το 2018 αποτελεί τη χρονιά όπου οι χνουδωτοί μας φίλοι βρίσκουν μια θέση στο πρόγραμμα της γυμναστικής μας. Πρόκειται για τον καλύτερο τρόπο να συνδυάσεις τις δύο μεγάλες σου αγάπες, τη γυμναστική και το παιχνίδι με το κατοικίδιο σου. Απο το να βγαίνουμε για τρέξιμο με το σκύλο μας, μέχρι να γραφτούμε σε στούντιο για... «doga» (Yoga με το σκύλο σου!), οτιδήποτε μας βοηθάει να περνάμε περισσότερη ώρα με τα αγαπημένα μας ζώα, μας φαίνεται καλή ιδέα.

 

Πιο κάτω στη λίστα παρατηρούμε να έχει υποχωρήσει η Yoga η οποία παρόλα αυτά παραμένει στις κορυφαίες επιλογές εκγύμνασης, αλλά και την εμφάνιση των παρακάτω: Οικογενειακά μαθήματα, Ομαδική προπόνηση, Καλισθενική προπόνηση, Προπόνηση Δύναμης, Προγράμματα Γυμναστικής για μεγαλύτερους ενήλικες, Γυμναστική μέσω του Παιχνιδιού.