Το Πρώτο Σεμινάριο Scouting στην Ελλάδα

Έρχεται το πρώτο σεμινάριο Scouting στην Ελλάδα από το «The Scouting Lab»!


Το διήμερο 2-3 Ιουνίου στο Impact Hub Athens αναμένεται να φιλοξενηθεί το «Scout Analysis 1», ένα σεμινάριο με θέμα την ανάλυση της απόδοσης και την αναζήτηση νέων ταλέντων στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που όμοιο του δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα και το παρών αναμένεται να δώσουν σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού και Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για ανιχνευτές ταλέντων, αναλυτές ποδοσφαίρου, στατιστικολόγους, προπονητές, παίκτες, αθλητικούς δημοσιογράφους και άλλους ανθρώπους που ασχολούνται με το άθλημα.

Περισσότερες Πληροφορίες Σχετικά με το Πρόγραμμα και τις εγγραφές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του The Scouting Lab .

the scouting lab

 

Οι ιδρυτές


Ιδρυτές του The Scouting Lab και εμπνευστές του σεμιναρίου «Scout Analysis 1» δεν είναι άλλοι απο τους Νησωτάκη Μαριέλα και Χάρη Λουρή. Πρόκειται για δύο εξειδικευμένους scouters, νέους ανθρώπους στο χώρο με σημαντική όμως εμπειρία από τη συγκεκριμένη θέση.

Η Μαριέλα Νησωτάκη αποτελεί την πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να εργαστεί ποτέ σε ομάδα της Πρεμιερλιγκ απο αυτό το πόστο (Swansea 2015) ενώ σήμερα βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο της Norwich (Championship) ως technical scout.

Ο Χάρης Λουρής απο τη μεριά του έχει διατελέσει υπεύθυνος scouting στην ΠΑΕ Πανιώνιος και κατέχει πλούσια εμπειρία στο διεθνές scouting με ομάδες όπως η Norwich City και η Trabzonspor.

 

 

Μαριέλα Νησωτάκη

 

Το πρόγραμμα Scouting Analysis 1 είναι σχεδιασμένο για :  • αυτούς που θέλουν να μυηθούν στο scouting

  • scouts και ατζέντηδες

  • επαγγελματίες και ερασιτέχνες προπονητές ποδοσφαίρου και αναλυτές, που επιθυμούν να αποκτήσουν μια επιστημονική αντίληψη στο scouting

  • αθλητικούς δημοσιογράφους

  • επαγγελματίες του ποδοσφαίρου γενικά


 

scouting


Οι Εισηγητές


Εισηγητές είναι η Μαριέλα Νησωτάκη, technical scout της Νόριτς, ο Βασίλης Αρματάς, Performance Analyst του Παναθηναϊκού, ο Μπέρι Πάρντο, πρώην επικεφαλής ανάλυσης μεταγραφών της Κρίσταλ Πάλας, ο Χάρης Λούρης, σύμβουλος scouting και ο Λεωνίδας Αθανασούλας, ο οποίος θα δείξει το Wyscout Platform.


Οι Ομιλητές


Αναφορικά με τους καλεσμένους, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ernst Tanner, Διευθυντής Ακαδημίας της Σάλτσμπουργκ, που υπό την ιδιοκτησία της Red Bull προοδεύει διαρκώς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του τρέχοντος Europa League και φιλοξενούμενοι ομιλητές ο Sancho Freitas, Σύμβουλος Ποδοσφαίρου και κύριος συντελεστής ορισμένων εκ των πιο πετυχημένων deals της Σπόρτινγκ Λισαβώνας και του Marco Fumagalli, πρώην επικεφαλής του Τμήματος Ανάλυσης της Ίντερ. Μιλώντας μαζί τους, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εισαχθούν στο scouting και όλες τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν οι ομάδες.

 

Η Athlometrix στο Scout Analysis!


Από το πρώτο σεμινάριο Scouting δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Athlometrix. Η εταιρία που εξειδικεύεται στην εξονυχιστική αξιολόγηση του ποδοσφαιριστή και προάγει την αξιοκρατία στην ανάδειξη των νέων ταλέντων, αναμένεται να βρεθεί ως υποστηρικτής στο συγκεκριμένο σεμινάριο και να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους για τη λειτουργία της. Η πλατφόρμα της Athlometrix φέρνει την επανάσταση στον αθλητισμό και αποτελεί ένα πρωτοποριακό εργαλείο αναζήτησης ταλέντων για ομάδες, μάνατζερ, σκάουτερς και άλλους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες του χώρου.