Τί Προσφέρει Τελικά Ο Αθλητισμός Στους Νέους ;
Ακόμα κι αν δεν υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό, είναι πολύ καλή ιδέα να αγωνιστεί κανείς σε μια αθλητική ομάδα. Ειδικά για τα παιδιά, τα αθλήματα προσφέρουν μια εμπειρία που δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποκτήσουν όταν ενηλικιωθούν. Μέσω του αθλητισμού λοιπόν, οικοδομείται ο χαρακτήρας και βελτιώνεται η ζωή ενός παιδιού γενικότερα. Τρεις βασικοί παράγοντες που κυρίως συμβάλουν σε όσα προαναφέρθηκαν είναι η σκληρή δουλειά, η υπευθυνότητα και η συνεργασία.

 

Απόκτηση Νέων Φίλων


friendship
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συμμετοχής σε μια αθλητική ομάδα είναι πιθανώς ο μεγάλος αριθμός φίλων που θα κερδίσει το παιδί. Οι αθλητικές ομάδες νεαρών ατόμων τείνουν να είναι μια δεμένη ομάδα επειδή πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ποτέ δεν θέλει κάποιος για το παιδί του να αισθάνεται έξω από τα νερά του, και αυτό θα υλοποιηθεί μέσω της κοινωνικοποίησής του από τον αθλητισμό. Χαρακτηριστικά όπως ομαδικότητα, επιθετικότητα, αυτοεκτίμηση, παθητική λήψη αποφάσεων, νοοτροπία νικητή και άλλα πλάθονται στον χαρακτήρα του παιδιού μέσα απο τις σχέσεις του με άλλους.

 

Βελτίωση Φυσικής Κατάστασης


training
Μπορεί να μην υπάρχει καλύτερος τρόπος για ένα παιδί να παραμείνει σε φόρμα από το να αθλείται μέσω διάφορων σπορ. Ο μόνος τρόπος για ένα παιδί να βελτιώσει και να διατηρήσει τη φυσική του κατάσταση σε υψηλό επίπεδο είναι η δραστηριοποίηση μέσω του αθλητισμού. Και πιστέψτε με, δεν υπάρχει τίποτα που να σας κρατάει ενεργούς περισσότερο από τον αθλητισμό.

 

Υπευθυνότητα Μέσω Της Σκληρής Δουλειάς


responsibility

Ενώ τα αθλήματα δίνουν στο παιδί μια εμπειρία που δεν θα είναι ποτέ σε θέση να πάρει στο υπόλοιπο της ζωής του, θα του δώσουν επίσης δεξιότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πάντα. Ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος και να εργάζεται σκληρά για να πετύχει στη ζωή και ο αθλητισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην «εκπαίδευση» αυτών των δεξιοτήτων. Δεδομένου ότι στα ομαδικά αθλήματα πρέπει όλοι να βασίζονται στους συμπαίκτες του, ένα παιδί θα πρέπει να εργαστεί σκληρά και να είναι υπεύθυνο για να μπορέσει να τους βοηθήσει.

 

Αντιλαμβάνεται αυτομάτως κανείς πώς τα νέα παιδιά που έρχονται σε επαφή με τον αθλητισμό και αθλητικές ομάδες αποκτούν αρκετά προτερήματα σε σχέση με τα παιδιά που αποφεύγουν τις αθλητικές δραστηριότητες. Εκτός από την υγεία τους και αρκετά άλλα οφέλη, εμπλουτίζουν και διαμορφώνουν την προσωπικότητα τους στους 4 βασικούς πυλώνες που χαρακτηρίζουν κάθε αθλητή: Σωματομετρία, Φυσιομετρία, Προσωπικότητα και Τεχνική αθλημάτων.

 

Τί προσφέρει τελικά ο αθλητισμός στα παιδιά; Ο αθλητισμός είναι μια μεγάλη εμπειρία που κάθε παιδί πρέπει να βιώσει. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, για τον οποιονδήποτε να αγωνιστεί από πολύ μικρή κιόλας ηλικία σε ένα σύλλογο και να συνεργαστεί με συμπαίκτες για να μπορέσει να αναπτύξει στοιχεία και δεξιότητες που θα το βοηθήσουν στη μετέπειτα ζωή του.

 

 

Παναγιώτης Τσιγαρίδας

Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών

Προπονητής Φυσικής Κατάστασης