Τα Καλύτερα Κοντρόλ του 2018 (Video)
Η ικανότητά σας να κάνετε υποδοχή της μπάλας στο ποδόσφαιρο καθορίζει την αποτελεσματικότητά σας ως παίκτη. Εάν έχετε μια κακή πρώτη επαφή, θα δώσετε την ευκαιρία στον αντίπαλο ποδοσφαιριστή να σας πάρει την μπάλα . Αντιθέτως εάν έχετε μια  καλή πρώτη επαφή, έχετε περισσότερο χρόνο για να ψάξετε για ένα πέρασμα, ντρίμπλα ή και να σουτάρετε. Έτσι το ποδόσφαιρο γίνεται ευκολότερο.

 

Η υποδοχή της μπάλας από έναν ποδοσφαιριστή μπορεί να γίνει κυρίως με τέσσερις βασικούς τρόπους.

 

1.Πόδια


messi control

 

Χρησιμοποιήστε το εσωτερικό του ποδιού σας για να ελέγξετε τη μπάλα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη περιοχή στο πόδι σας, έτσι είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε μια μπάλα ποδοσφαίρου. Ακόμη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη εξωτερική πλευρά του ποδιού μας  αλλά και με το κάτω μέρος του ποδιού μας για να σταματήσουμε τη μπάλα όπως και με το κουτουπιε σε μια ψηλή μπαλιά.

 

2.Στήθος


Χρησιμοποιήστε το στήθος σας για να ελέγξετε τη μπάλα που έρχεται από ψηλά μέσω σέντρας . Είναι ένας μεγάλος και ταυτόχρονα σταθερός στόχος, οπότε ο έλεγχος της μπάλας γίνετε εύκολος. Για να ελέγξετε την μπάλα με το στήθος σας, θα πρέπει να στέκεστε σταθερά σαν να προστατεύετε την μπάλα, βγάζετε τα χέρια σας μακριά από το σώμα σας, τέλος προτάσσουμε το στήθος και στη συνέχεια υποδεχόμαστε τη μπάλα με την κορυφή του στήθους μας.

 

3.Μηρό


Χρησιμοποιήστε το μηρό σας όταν μια μεταβίβαση που έρχεται μέσω του αέρα είναι πολύ υψηλή για τα πόδια σας και πολύ χαμηλή για το στήθος σας. Στην επαφή της μπάλας με το μηρό θα πρέπει ο ποδοσφαιριστής να μαζεύει το πόδι του για να μείνει η μπάλα στη κατοχή του.

 

4.Κεφάλι


Μερικές φορές ο έλεγχος της μπάλας με το κεφάλι σας είναι η καλύτερη επιλογή. Όταν δεν υπάρχουν αντίπαλοι μπροστά σας και θέλετε να προωθήσετε τη μπάλα με πρώτη επαφή μπροστά σας.

  

Ένα κακό πρώτο άγγιγμα μπορεί να καταστρέψει την επίθεση της ομάδας σας και να σας κάνει να χάσετε την κατοχή. Η ικανότητα της υποδοχής της μπάλας διευκολύνει πολύ στη ταχύτητα ανάπτυξης της ομάδας στο γήπεδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα  ποδοσφαιριστή με τρομερή ικανότητα στην υποδοχή της μπάλας ήταν ο Γάλλος διεθνής Zinedine Zidane . O ποδοσφαιριστής αυτός υποδεχόταν την μπάλα είτε από ψηλά είτε από χαμηλά με μεγάλη αποτελεσματικότητα και ταχύτητα, με αποτέλεσμα να  οργανώνει γρήγορα την επίθεση της ομάδας  του.

 

Απολαύστε στο παρακάτω Video τα καλύτερα κοντρόλ που είδαμε στα γήπεδα τη σεζόν που πέρασε! 

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ντζιαχρήστος

Συντακτική Ομάδα Athlometrix