Τα Καλύτερα Αυτοσχέδια Παιχνίδια Με Μπάλα Στην Παραλία
Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα το Καλοκαίρι από το παιχνίδι κάθε μορφής στην παραλία με τους φίλους σου. Όταν μάλιστα  αυτό συνδυάζεται με τη σωματική σου άσκηση; Έχεις πετύχει διάνα! Κι αν έχεις βαρεθεί τα καθιερωμένα παιχνίδια βόλεϊ, ρακέτες και ποδόσφαιρο στην άμμο, πάρε μερικές ιδέες να "λιώσεις" στο παιχνίδι με τους φίλους σου παίζοντας αυτοσχέδια παιχνίδια με μπάλα!

 

Πόλο


πολο στην παραλία

Τι κι αν δεν έχετε την κατάλληλη μπάλα αλλά διαθέτετε μόνο ένα μπαλάκι του τένις; Τι κι αν δεν υπάρχουν τέρματα στη θάλασσα; Επινοήστε τα! Στηθείτε στα 5 μέτρα από τον φίλο σας, ανοίξτε τα χέρια σας και προκαλέστε τον να σας βάλει γκόλ! Το αγαπημένο παιχνίδι των μπαμπάδων με τα παιδιά τους στη θάλασσα το οποίο είναι εθιστικό και θα σας κάνει να... παπαρώσετε! Για να μετρήσει ένα γκολ πρέπει η μπάλα να περάσει πίσω από το σώμα το αντιπάλου, αλλά σε τόση απόσταση από αυτό ώστε να μπορεί να αντιδράσει. Νικητής αναδεικνύεται ο παίκτης που θα φτάσει πρώτος στα 10 γκολ!

Πρόκειται για ένα άκρως διασκεδαστικό και ασφαλές παιχνίδι καθώς οι παίκτες πρέπει να παίζουν στα ρηχά με το νερό να φτάνει μέχρι το ύψος της μέσης τους ώστε να μπορούν να κάνουν εντυπωσιακές εκτινάξεις όπως κάνουν οι καλύτεροι τερματοφύλακες στον κόσμο. Καλό θα είναι πάντως να υπάρχει και ένας διαιτητής γιατί προβλέπονται "μάχες" για το ποια σουτ είναι γκολ και ποια είναι άουτ!

 

Ψείρες


παιχνίδια στη θάλασσα

Κάθε παίκτης διαλέγει ένα φρούτο, το οποίο θα είναι και το όνομα του για το παιχνίδι.  Ένας παίκτης πετάει την μπάλα ψηλά στον αέρα και φωνάζει ένα φρούτο που αντιπροσωπεύει κάποιον παίκτη. Ο παίκτης αυτός πρέπει να πιάσει τη μπάλα ενώ οι άλλοι παίκτες απομακρύνονται από το σημείο τρέχοντας. Με το που πιάσει τη μπάλα ο παίκτης που άκουσε το φρούτο του, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες υποχρεωτικά κοκκαλώνουν και στέκονται ακίνητοι. Το "φρούτο" που έπιασε τη μπάλα την πετάει ώστε να αγγίξει κάποιον παίκτη και αν τον πετύχει, τον χρεώνει με μια ψείρα! Αν δεν καταφέρει να πετύχει κάποιον παίκτη χρεώνεται ο ίδιος με μια ψείρα. Ο πρώτος παίκτης που θα μαζέψει 5 ψείρες ουσιαστικά "χάνει" και είτε αποχωρεί από το παιχνίδι, είτε αν δεν θέλετε να χαλάσει η παρέα και να τελειώσει το παιχνίδι νωρίς, του βγάζουν οι υπόλοιποι παίκτες ένα αστείο παρατσούκλι και συνεχίζει το παιχνίδι. Αυτή τη φορά, ο παίκτης που έχασε συνεχίζει το παιχνίδι όχι σαν κάποιο φρούτο αλλά σαν "σκαθαροζούμης", "πεπονοκέφαλος", ή ότι άλλο σας έρθει στο μυαλό!

Το νερό πρέπει να βρίσκεται λίγο πάνω από το γόνατο ώστε το παιχνίδι να είναι άκρως διασκεδαστικό και αθλητικό. Γιατί αν οι παίκτες βρίσκονται στα βαθιά και το σώμα τους καλύπτεται από το νερό δεν θα μπορεί ο παίκτης που πιάνει τη μπάλα να τους πετύχει. Το τρέξιμο μέσα στη θάλασσα αποτελεί την καλύτερη γυμναστική των μυών των ποδιών καθώς πρόκειται για τρέξιμο με φυσική αντίσταση και τα παιδιά μπορούν να βελτιώσουν με καθημερινό παιχνίδι την εκρηκτικότητα και την ισορροπία τους.

 

Γερμανικό


Γερμανικό ποδόσφαιρο

Το πιο λατρεμένο παιχνίδι της γενιάς των 90s αναβιώνει στην παραλία! Ανάποδα ψαλίδια, βολ πλανέ, κεφαλιές ψαράκια και εναέρια τακουνάκια θα σας κάνουν να μην θέλετε να φύγετε ποτέ! Πώς θα το παίξετε;

Πηγαίνετε στην ακρογιαλιά, εκεί ακριβώς που σκάει το κύμα και δημιουργείτε ένα αυτοσχέδιο τέρμα να κοιτάει προς τη θάλασσα, χρησιμοποιώντας για "δοκάρια" είτε δύο σαγιονάρες, είτε δύο ρακέτες. Ένας κάθεται τέρμα και οι υπόλοιποι  μπαίνουν μέσα στη θάλασσα στα πολύ ρηχά νερά. Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο εξής: Να σκοράρετε στο τέρμα ενώ η μπάλα βρίσκεται στον αέρα, έπειτα από σέντρα κάποιου συμπαίκτη σας η οποία είτε θα γίνεται με τα χέρια, είτε με τα πόδια σαν εκτέλεση «κόρνερ» απο την παραλία.

Κάθε παίκτης ξεκινάει με 21 πόντους και για κάθε γκολ που δέχεται κάθε φορά που κάθεται τερματοφύλακας του αφαιρούνται πόντοι ανάλογα με τον τρόπο που δέχτηκε το γκολ. Αν δεχτεί γκόλ με απλό σούτ χάνει έναν πόντο, με κεφαλιά δύο πόντους, με τακουνάκι τρείς πόντους, με ανάποδο ψαλίδι 5, ενώ αν καταφέρετε και σκοράρετε με τον ώμο, τότε αυτομάτως ο τερματοφύλακας μηδενίζεται και βγαίνει απ' το παιχνίδι! Κάθε φορά που οι παίκτες στέλνουν τη μπάλα άουτ σε προσπάθεια τους να σκοράρουν το σημειώνουν. Ο παίκτης που θα στείλει για τρίτη φορά τη μπάλα άουτ (συνολικά και όχι να την στείλει 3 φορές προσωπικά) μπαίνει τερματοφύλακας.

Τα ρηχά νερά ευνοούν το θέαμα και τις εντυπωσιακές ποδοσφαιρικές φιγούρες ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες τραυματισμών των παιδιών.

 

Beach Τέννις


tennis beach

Βαρεθήκατε τις ρακέτες; Θάβετε τα πόδια σας στην άμμο καθώς παίζετε και περιμένετε το μπαλάκι να έρθει σε εσάς; Βλέπετε το φίλο σας περισσότερο ανταγωνιστικά και θέλετε να τον νικήσετε στις ρακέτες; To beach tennis φέρνει την επανάσταση! Όταν αδειάσει το γήπεδο Beach Volley της παραλίας πηγαίνετε και στήστε το δικό σας διαφορετικό τουρνουά.

 

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΡΑΚΕΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΔΩ!


Χαράξτε με τα πόδια σας νέες γραμμές ώστε να μικρύνετε τις διαστάσεις του γηπέδου. Μετρήστε 5 βήματα από το φιλέ προς κάθε κατεύθυνση για να σχηματίσετε τις τελικές γραμμές του γηπέδου, ενώ παράλληλα «στενέψετε» το γήπεδο και στο πλάτος σύμφωνα με την κρίση σας. Αποφασίστε αν θα παίξετε 1 εναντίον 1 ή 2 εναντίον 2 και σχεδιάστε το γήπεδο όσο το δυνατόν κατάλληλα.

Ο ένας παίκτης κάνει σερβίς και ο αντίπαλος ή η αντίπαλη ομάδα με ένα χτύπημα προσπαθεί να στείλει τη μπάλα στο απέναντι γήπεδο πάνω από το φιλέ αλλά εντός ορίων. Αν η μπάλα αγγίξει το έδαφος στο απέναντι γήπεδο μέχρι και την γραμμή θεωρείται νικηφόρος πόντος. Αν τη στείλει στο φιλέ και δεν περάσει απέναντι ή εκτός ορίων του γηπέδου είναι άουτ και ο αντίπαλος ή η αντίπαλη ομάδα παίρνει τον πόντο. Ο παίκτης-ομάδα που κερδίζει τον επόμενο πόντο κάνει και σερβίς ώστε να ξαναξεκινήσει το παιχνίδι. Η πρώτη ομάδα που θα φτάσει τους 21 πόντους είναι η νικήτρια του σετ. Ορίστε μόνοι σας στα πόσα σετ θέλετε να κριθεί το παιχνίδι.

Πρόκειται για ένα άκρως διασκεδαστικό, ανταγωνιστικό και αθλητικό σπορ της παραλίας το οποίο συνδυάζει τεχνική, φυσική κατάσταση και μυαλό! Προσφέρει πλήρη ενδυνάμωση στον οργανισμό με το τρέξιμο στην άμμο και τα πλάγια βήματα επάνω σε αυτή, βελτιώνει το καρδιοαναπνευστικό σύστημα και την αντοχή ενώ παράλληλα προσφέρει απεριόριστη διασκέδαση! Ήδη στην Αμερική όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο έχει καθιερωθεί και επίσημα ώς άθλημα με πιο χαμηλά το φιλέ και κάποιες συγκεκριμένες διαστάσεις, ενώ διεξάγονται μεγάλα πρωταθλήματα με σημαντικά έπαθλα και χορηγούς! 

Μην περιμένετε! Βάλτε το αντιηλιακό σας, φορέστε το καπέλο σας και αυτοσχεδιάστε! Τα παιχνίδια στην παραλία είναι τα καλύτερα! 

 

 

Επιμέλεια: Ασημακόπουλος Παναγιώτης

Αρχισυντάκτης Athlometrix