Τα 5 Είδη Χορού Που Γυμνάζουν Περισσότερο Το Ανθρώπινο Σώμα!
Ο χορός, από τα ιστορικά χρόνια, αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί μέχρι και σήμερα μία εναλλακτική μορφή έκφρασης του σώματος, του νου, και της ψυχής. Το όργανο που χρησιμοποιεί ο χορός είναι το ανθρώπινο σώμα. Δεν είναι τυχαίο που οι χορευτές έχουν σώματα άξια θαυμασμού.

O χορός μαζί με το κολύμπι είναι μια από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις. Αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού, βοηθάει στις καύσεις του οργανισμού και επομένως συμβάλλει στην απώλεια κιλών. Έχει μάλιστα υπολογιστεί ότι 90" χορογραφίας διαγωνιστικού τύπου (υψηλού δηλαδή επιπέδου) ισοδυναμεί με 800 μέτρα σπριντ! Αν πιστεύετε ότι χορεύοντας γυμνάζονται μόνο τα πόδια, καιρός να αναθεωρήσετε. Όσο εσείς απολαμβάνετε το ρυθμό της μουσικής, όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματός σας καταβάλλουν τη δική τους προσπάθεια. Ένας χρόνος συστηματικής ενασχόλησης με το χορό βοηθά στη σύσφιγξη των κοιλιακών, δυναμώνει τον κορμό και γυμνάζει τα άκρα, ενώ παράλληλα χαρίζει ευλυγισία. O μαθητής διδάσκεται να συντονίζει τα διάφορα μέλη του σώματός του, αποκτώντας αρμονία στην κίνηση.

 

Υπάρχουν 5 συγκεκριμένα είδη χορού που γυμνάζουν περισσότερο το ανθρώπινο σώμα από άλλα είδη:

 

Barre a terre
Ο χορός αυτός συνδυάζει κινήσεις του κλασσικού μπαλέτου με τις κινήσεις τους εκφραστικού χορού. Οι χορογραφημένες κινήσεις του γίνονται συνήθως στο πάτωμα. Με το barre a terre οι ασκήσεις γίνονται αργά σε σχέση με ένα συνηθισμένο πρόγραμμα αεροβικής βάζοντας μάλιστα το μυαλό να σκέφτεται περισσότερο και τους μυς να σφίξουν "συνειδητά" περισσότερο.

 

Tango
Χορός γεμάτος  ένταση,  ιδιαίτερο στυλ και με αρκετό αυτοσχεδιασμό. Το tango είναι ένας χορός με πάθος. Ο καβαλιέρος κατευθύνει με σιγουριά τα βήματα και η ντάμα τον ακολουθεί.

 

Salsa
Αυτός ο ρυθμικός και σέξι χορός που χορεύεται σε ζευγάρια είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στο Πουέρτο Ρίκο. Οι κινήσεις είναι δυναμικές και επικεντρώνονται στα χέρια, τους γοφούς με κίνηση του στήθους και του θώρακα. Σε γεμίζει ενέργεια, καις θερμίδες, δυναμώνεις τα οστά, βελτιώνεις την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό σου και αποκτάς γραμμωμένο σώμα.

 

Latin Χοροί
Προσφέρουν εξαιρετική αερόβια προπόνηση, ελαστικότητα στους μυς και ευλυγισία σώματος.

 

Belly Dancing (Χορός της κοιλιάς)
Ο χορός της κοιλιάς επικεντρώνεται στην απομόνωση των διαφόρων τμημάτων του σώματος για να κινηθεί στη συνέχεια σε ένα αισθησιακό μοτίβο. Γυμνάζει εξαιρετικά τους κοιλιακούς και γενικά τον κορμό.

 

Επιμέλεια: Φίλιππος Παπάζογλου

Συντακτική ομάδα Athlometrix