Στροφή Στα Νιάτα Απο Τον Παναθηναϊκό
Έστω και με τον πλέον ανορθόδοξο τρόπο, μια μεγάλη ομάδα στη χώρα μας αναμένεται να στηρίξει το έμψυχο δυναμικό της φέτος ώς επί το πλείστον σε Έλληνες νέους ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών. Η δεινή οικονομική  θέση του Παναθηναϊκού την προσεχή σεζόν, είχε ώς αποτέλεσμα να του επιβληθούν πάμπολλα πρόστιμα και σκληροί περιορισμοί σχετικά με τις φετινές του μεταγραφές.

 

Η Τιμωρία


Πιο συγκεκριμένα η τιμωρία που έχει επιβληθεί στους πράσινους είναι η εξής:

1) Θα μπορεί να αποκτήσει απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών.

2) Στη θερινή μεταγραφική περίοδο θα μπορεί να αποκτήσει μόνο έναν ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών, Έλληνα ή ξένο, απαραιτήτως ελεύθερο ή δανεικό (απαγορεύεται η αγορά).

3) Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα μπορεί να αποκτήσει απεριόριστους Έλληνες κάτω των 23 ετών και μόνο έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών (κανέναν ξένο).

4) Θα έχει δικαίωμα για δύο ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Σ' αυτές τις ανανεώσεις απαγορεύεται η αύξηση των αποδοχών στους ποδοσφαιριστές.

5) Σε όλες τις μεταγραφές απαγορεύεται τα συμβόλαια ων νέων παικτών να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

 

Με αυτά τα δεδομένα, το τριφύλλι πορεύεται εδώ και αρκετό καιρό έχοντας ως τεχνικό διευθυντή το Νίκο Νταμπίζα και προπονητή το Γιώργο Δώνη κινείται μεθοδικά για την ανεύρεση των κατάλληλων παικτών που θα δώσουν λύσεις στο ρόστερ της ομάδας.

 

Κοντά σε 2 μεταγραφές


Ήδη οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού φέρονται να έχουν έρθει σε πλήρη συμφωνία για την απόκτηση των Σιφναίου και Καμπετσή ενώ παράλληλα κάθε μέρα καταφθάνει πληθώρα προτάσεων απο διάφορους μάνατζερ που εκπροσωπούν νέους παίκτες. Μάλιστα ο Γιώργος Δώνης δεν διστάζει να δοκιμάζει και ορισμένες περιπτώσεις σε προπονήσεις στο Κορωπί, όπως για παράδειγμα έγινε με τον Δημοσθένη Χατζάρα, έναν 21 ετών εξτρέμ που πέρυσι αγωνίστηκε στην Αναγέννηση Καρδίτσας!

 

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η μεταγραφή του ομογενή στράικερ Μαρκ Σιφναίου απο την Ολλανδία. Ο 21 χρονος επιθετικός φαίνεται να τα έχει βρει σε όλα με το Νίκο Νταμπίζα σε προφορικό επίπεδο και αναμένεται το ΟΚ του Γιώργου Δώνη ώστε να μεταβεί στην Αθήνα και να ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα. Ο Σιφναίος έχει κάνει ένα πέρασμα με επιτυχία στην Ινδία, ενώ πέρσι αγωνίστηκε μέχρι τον Απρίλη στην Ολλανδική Βαλβάικ.

Μαρκ Σιφναίος

 

Όσον αφορά την περίπτωση του 19χρονου Αργύρη Καμπετσή, οι πράσινοι τα έχουν βρεί σε όλα με τον παίκτη και πλέον όλα εξαρτώνται από την Ντόρτμουντ στην οποία ανήκει ο παίκτης, η οποία όμως δεν φέρεται διατεθειμένη να τον κρατήσει. 

Να λοιπόν που ήρθε η στιγμή κάποια ελληνικά ταλέντα να πάρουν τις ευκαιρίες που τους αναλογούν και να προσπαθήσουν να δείξουν την αξία τους σε ένα υψηλό επίπεδο, αρχικά απλά και μόνο επειδή θα αγωνίζονται στη Superleague και έπειτα, προσπαθώντας να τιμήσουν την ιστορική φανέλα του Παναθηναϊκού.

 

Επιμέλεια: Ασημακόπουλος Παναγιώτης

Αρχισυντάκτης Athlometrix Team