0%

Αν έχετε κάποια απορία για την Athlometrix, είστε στο σωστό μέρος. Ρωτήστε μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι είναι η Αthlometrix;

Η Athlometrix είναι μια νέα καινοτόμα εταιρεία ,η οποία ανέπτυξε το πρώτο ολοκληρωμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο πρωτόκολλο αξιολόγησης και καταγραφής της εξέλιξης νέων αθλητών.
Πρόκειται για μία υβριδική εταιρία, της οποίας το 50% των εργασιών γίνεται στο γήπεδο και το υπόλοιπο 50% στο διαδίκτυο.

Ποιος ο τρόπος διεξαγωγής της αξιολόγησης;

Η εταιρεία μας μετράει εκατό και πλέον χαρακτηριστικά νέων αθλητών τα οποία χωρίζονται σε τέσσερις (4) Πυλώνες:
-Σωματομετρικά (δηλαδή την σωματική διάπλαση του αθλητή)
-Φυσιομετρικά (ή αλλιώς την φυσική κατάσταση του αθλητή)
-Ψυχομετρικά (ουσιαστικά μετρήσεις της αθλητικής ψυχολογίας του αθλητή)
-Και τέλος, Τεχνομετρικά (που είναι μετρήσεις της τεχνικής που έχει ο αθλητής στο άθλημα του)
Τα οποία εισάγονται απευθείας σε μια ενιαία πλατφόρμα και κάθε Αθλητής δημιουργεί το προσωπικό του ηλεκτρονικό αθλητικό προφίλ.

Πού γίνεται η αξιολόγηση;

Η Athlometrix διαθέτει 2 Test Centers στην Αττική (Βούλα και Άνω Λιόσια), ενώ ο εξοπλισμός της είναι μεταφερόμενος. Μπορεί δηλαδή εφόσον υπάρξει συμφωνία για έναν ικανοποιητικό αριθμό αθλητών, να έρθει στο χώρο σας χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος, για τη διεξαγωγή των μετρήσεων.

Πώς προκύπτουν τα χαρακτηριστικά;

Τα χαρακτηριστικά απορρέουν από διάφορες μετρήσεις. Οι μετρήσεις αυτές γίνονται σε δυο δίωρες εξετάσεις από μια ομάδα από δέκα εξειδικευμένους επιστήμονες με πιστοποιημένο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας σε ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα ποδοσφαίρου 11Χ11 . Φυσικά για τους πυλώνες της Αθλομετρίας (Φυσιομετρία-Ψυχομετρία-Σωματομετρία) δεν απαιτείται ο χώρος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου αναγκαστικά.

Ποια η καινοτομία της Athlometrix ;

Η Athlometrix αποτελεί την πρώτη ενιαία πλατφόρμα, η οποία υπολογίζει και συγκρίνει αποτελέσματα όλων των αθλητών, οι οποίοι είναι καταχωρημένοι, ανά ηλικία. Στη πλατφόρμα της Athlometrix γίνεται η διεργασία των μετρήσεων μέσω της βάσης δεδομένων της εταιρίας και των πληροφοριών που παρέχουμε στον αθλητή και την ακαδημία του. Κατά την διάρκεια που ο αθλητής κάνει τις μετρήσεις του τα αποτελέσματα ανεβαίνουν άμεσα στην κεντρική βάση δεδομένων της Athlometrix και η οποία υπολογίζει για την κάθε μέτρηση σε τι επίπεδο βρίσκεται ο αθλητής. Στην συνέχεια, μετά το πέραν των μετρήσεων του, ο αθλητής έχει πρόσβαση στο ατομικό του προφίλ, στο οποίο υπάρχουν οι μετρήσεις του αναλυτικά σε απόλυτα νούμερα, η επίδοση του σε σχέση με τους άλλους αθλητές της ηλικίας του (ranking), η στοχοθεσία που πρέπει να βάλει για να ανέβει κατηγορία για αυτή την χρονιά καθώς επίσης και για την επόμενη, ενώ έχει την δυνατότητα να καταγράφει τις επιδόσεις του στις αθλητικές διοργανώσεις που συμμετέχει.

Τι είδους εξοπλισμό διαθέτει η εταιρεία σας;

Για να είναι τα αποτελέσματα των μετρήσεων ακριβή, έχουμε επιλέξει εξειδικευμένο υπερσύγχρονο εξοπλισμό ακριβείας.

Στα Σωματομετρικά έχουμε Δερματοπτυχόμετρο για τη μέτρηση του λίπους, Δυναμόμετρο πλάτης και χειρός για να βρούμε τη δύναμη πλάτης και χεριού αντίστοιχα, το Sit and Reach στο οποίο μετράμε την ευλυγισία του αθλητή, αναστημόμετρο για τη μέτρηση του ύψους και ηλεκτρονική ζυγαριά για τη μέτρηση του βάρους.

Στα Ψυχομετρικά έχουμε tablets στα οποία οι αθλητές συμμετέχουν στο εξειδικευμένο ψυχομετρικό τέστ αθλητικής-παιδικής ηλικίας με την μορφή ερωταπαντήσεων πολλαπλής επιλογής.

Στα Φυσιομετρικά έχουμε φωτοκύτταρα Fitlight για την μέτρηση των αντανακλαστικών, Δυναμοδάπεδο για την μέτρηση των αλμάτων, Polar ρολόγια για το τεστ αντοχής, καθώς και witty φωτοκύτταρα- συστήματα  χρονομέτρησης ακριβείας.

Στα Τεχνομετρικά Ποδοσφαίρου έχουμε κανονάκια για την εκτόξευση της μπάλας , Smart ball η οποία μετράει την ταχύτητα και τις περιστροφές μετά από σουτ του αθλητή, κώνους για τον σχηματισμό των ασκήσεων (π.χ. dribbling, crossing ) ,τείχος για την εκτέλεση των φάουλ , U-TURN για τη μέτρηση της πρώτης επαφής των αθλητών, ιμάντες διαχωρισμού εστίας για την βαθμολόγηση της ακρίβειας , και επίσημες μπάλες Adidas νούμερο 4 και 5.

Πως μπορώ να γνωρίζω ότι τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι αξιόπιστα ;

Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή δουλειά η οποία έχει προκύψει μέσα από συνεργασία με ειδικευμένους επιστήμονες στον χώρο (όπως γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, τεχνικούς συμβούλους ομάδων, αθλητικούς ψυχολόγους, κ.α.) για πάνω από δύο χρόνια καθώς και με χιλιάδες ώρες μελέτης των πρωτοκόλλων σημαντικών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών ποδοσφαίρου και επαγγελματικών ομάδων. Για την δημιουργία των ασκήσεων έχουν συντελέσει τεχνικοί διευθυντές επαγγελματικών ομάδων, τεχνικοί υπεύθυνοι ακαδημιών, μελέτες σε εργασίες που έχουν δημοσιευτεί διεθνώς για χαρακτηριστικά αθλητών από επιστήμονες και ομοσπονδίες. Οι μετρήσεις διεξάγονται πάντοτε με τον ίδιο τρόπο και οι ασκήσεις είναι στημένες με απόλυτη ακρίβεια απο τους πιστοποιημένους testers της εταιρείας μας. Οι μοναδικοί παράγοντες που μπορεί να διαφέρουν απο Event σε Event είναι οι καιρικές συνθήκες και το έδαφος, συνθήκες οι οποίες όμως αναφέρονται στο προφίλ του κάθε αθλητή.

Σε ποιους απευθύνεται η εταιρεία Athlometrix ;

A.Παίχτες
Β. Γονείς
Γ. Ακαδημίες
Δ. Σχολεία
Ε. Επαγγελματικές ομάδες
ΣΤ. Managers Αθλητών

Γιατί η ακαδημία να επιλέξει την Athlometrix;

  • Της παρέχεται ένα πολύτιμο «εργαλείο» που θα τη βοηθήσει:
  • Να καταγράψει αξιόπιστα και οργανωμένα τα χαρακτηριστικά των αθλητών της.
  • Να διαχειριστεί τις αδυναμίες που παρουσιάζουν, αλλά και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα δυνατά τους σημεία.
  • Να έχει πρόσβαση σ’ ένα πλήρες προφίλ των δεξιοτήτων και της προσωπικότητας του κάθε αθλητή της.
  • Να συγκρίνει τους αθλητές, να τους κατατάσσει εύκολα ανά χαρακτηριστικό και να τους επιλέγει σύμφωνα με τη στρατηγική και τη φιλοσοφία της.
  • Να διατηρεί τα στατιστικά τους από επίσημους αγώνες, ώστε να παρακολουθεί πιο εύκολα τη διαχρονική εξέλιξή τους.
  • Να προωθήσει ευκολότερα τους αθλητές της σε επαγγελματικά clubs.

Γιατί κρίνεται αναγκαίο να περνούν οι νέοι Αθλητές τις μετρήσεις της Athlometrix;

Μέσω του ηλεκτρονικού τους προφίλ μπορούν να παρακολουθήσουν σταθερά την πρόοδό τους, να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους και άλλους αθλητές της ίδιας ηλικιακής ομάδας. Τους δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν τις σωματικές τους ικανότητες, να αντιληφθούν τις τεχνικές δεξιότητές τους, να ανακαλύψουν τις ψυχικές τους δυνάμεις και να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους. Γίνεται ευκολότερη η αναζήτησή τους από scouters και μεγάλα αθλητικά club.

Τι παραπάνω προσφέρει η Athlometrix σε σχέση με αλλες μεθοδολογίες;

Το «εργαλείο» που προσφέρει η Athlometrix είναι πρωτοποριακό. Αποδίδει την ολοκληρωμένη εικόνα του νέου αθλητή, μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων πρωτοκόλλων ασκήσεων, κάτι που κανείς άλλος μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει. Συγκεντρώνει τα αποτελέσματα των νέων αθλητών στην μοναδική διαδικτυακή «αθλητική» πλατφόρμα. Οι ακαδημίες διαθέτουν πια ένα εργαλείο κατάταξης των αθλητών τους, ανάλογα με τη φιλοσοφία τους. Η αξία των αθλητών τώρα μπορεί να αναγνωριστεί διεθνώς. Για πρώτη φορά, οι γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν και την πρόοδο των μικρών αθλητών τους. Τέλος, τα επαγγελματικά clubs έχουν στα χέρια τους μια εύχρηστη «μηχανή αναζήτησης» νέων ταλέντων.

Ποιες είναι οι μεγάλες δυσκολίες στον τομέα του αθλητισμού, στις οποίες δίνει λύση η Athlometrix;

Η Έλλειψη κοινώς αποδεκτού πρωτοκόλλου αντικειμενικής εκτίμησης δεξιοτήτων νέων αθλητών. Η Έλλειψη ενιαίας βάσης δεδομένων παρατήρησης της διαχρονικής εξέλιξης των νέων αθλητών. Η Έλλειψη ενιαίου διαδικτυακού τόπου συγκέντρωσης όλων των αντικειμενικών και συγκρίσιμων χαρακτηριστικών που ορίζουν έναν αθλητή. Η Έλλειψη ισότιμων ευκαιριών ανάδειξης των νέων ως επαγγελματίες αθλητές και πρωταθλητές. Η Έλλειψη ισότιμων ευκαιριών ανάδειξης και βελτίωσης των μαθητών ως ολοκληρωμένες αθλητικές προσωπικότητες.

Ποιοι είναι οι στόχοι μας;

Να χαρτογραφήσουμε με τη μέγιστη δυνατή πληρότητα τις αθλητικές και άλλες ικανότητες νέων αθλητών και να παρουσιάσουμε τις δυνατότητές τους με τον πιο οργανωμένο τρόπο, για τους ίδιους και για όσους ενδιαφέρονται να τους ανακαλύψουν.Να προσφέρουμε δυνατότητες εξέλιξης και βελτίωσης του κάθε παίχτη ξεχωριστά.Να δώσουμε ευκαιρίες ανάδειξης μέσω της δικτύωσης όλων των ενδιαφερομένων- αθλητές, ακαδημίες, γονείς, scouters, επαγγελματικά club. Να δημιουργήσουμε την μεγαλύτερη παγκοσμίως διαδικτυακή αθλητική κοινότητα ανάδειξης νέων αθλητών.

Σε τι θα βοηθήσει τους Νέους Αθλητές να δημιουργήσουν αθλητικό προφίλ;

Το αθλητικό προφίλ που δημιουργείται από την

Athlometrix είναι στην πραγματικότητα ένας ηλεκτρονικός φάκελος ικανοτήτων και επιδόσεων. Κάθε αθλητής μπορεί να έχει ακριβή γνώση των ικανοτήτων του, των θετικών χαρακτηριστικών του, αλλά και εκείνων που χρειάζονται βελτίωση. Ταυτόχρονα, μπορεί να ενημερώνει τα στατιστικά του μετά από κάθε αγωνιστική του συμμετοχή με πολύ απλό τρόπο. Το αθλητικό προφίλ είναι αυτό που θα πληροφορήσει τα επαγγελματικά clubs για τις επιδόσεις του αθλητή, που πιθανόν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Με ποιο κριτήριο υπολογίζεται το επίπεδο του κάθε αθλητή που περνάει τις μετρήσεις της Athlometrix;

Όλα τα αποτελέσματα των μετρήσεων της Athlometrix εισάγονται σε μία ενιαία πλατφόρμα. Εκεί, οι ικανότητες του ίδιου του αθλητή συγκρίνονται διαχρονικά όπως και με εκείνες των υπολοίπων αθλητών της ίδιας ηλικίας.

Με ποιο τρόπο μπορεί κάποια Ακαδημία να προωθήσει παίκτες της σε επαγγελματικά clubs μέσω της Athlometrix;

Όλα τα επαγγελματικά clubs έχουν πρόσβαση στα προφίλ των αθλητών που έχουν πραγματοποιήσει τις μετρήσεις της Athlometrix. Αυτό γίνεται με τον απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και των γονέων τους. Αντί για το όνομα και την φωτογραφία του αθλητή, παρουσιάζεται ένα Κωδικός Αριθμός. Το club εκδηλώνει ενδιαφέρον, αποστέλλοντας μήνυμα στους γονείς μέσω της πλατφόρμας

Πραγματοποιούνται τα events σε περίπτωση κακοκαιρίας;

Ακύρωση Testing Event είναι πιθανή μόνο σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης. Οι αθλητές που  έχουν κάνει κράτηση για την συγκεκριμένη ημέρα, ειδοποιούνται έγκαιρα από την εταιρεία μας και μεταφέρονται αυτομάτως στο αμέσως επόμενο Testing Event.

Μπορεί κάποιος να κλείσει θέση τηλεφωνικά;

Υπάρχει δυνατότητα τηλεφωνικής κράτησης, επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 210 8160 360. Ακόμη, μπορεί γίνει κράτηση μέσω προσωπικού μηνύματος στη σελίδα της Athlometrix στο Facebook και στον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram.

Τα αποτελέσματά των Νέων αθλητών παραμένουν τα ίδια ή αλλάζουν κάποια στιγμή;

Τα αποτελέσματα των Νέων αθλητών αλλάζουν κάθε στιγμή που κάποιος συνομήλικος αθλητής πραγματοποιεί τις μετρήσεις της Athlometrix. Τα αποτελέσματά του εισάγονται αυτόματα στην πλατφόρμα οπότε, τροποποιούνται οι συγκρίσεις. Η Βάση Δεδομένων της Athlometrix επεκτείνεται καθημερινά καθώς στόχος μας είναι να χαρτογραφήσουμε με τη μέγιστη δυνατή πληρότητα τις αθλητικές και άλλες ικανότητες των Νέων αθλητών.

Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνονται οι μετρήσεις της Athlometrix;

Η επανάληψη των μετρήσεων είναι τελείως υποκειμενική. Εξαρτάται από την στοχοθεσία του κάθε παίκτη και, κατ’ επέκταση, τη φιλοσοφία της Ακαδημίας και του εκάστοτε προπονητή.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Για πόσο καιρό μένει ανοιχτό το προφίλ μου στην πλατφόρμα της Athlometrix;

Απο την ημέρα δημιουργίας του προσωπικού αθλητικού ηλεκτρονικού σας προφίλ, οι μετρήσεις σας βρίσκονται στην πλατφόρμα της Athlometrix και είναι αναζητήσιμες απο την ακαδημία σας, τα επαγγελματικά Clubs και τους επαγγελματίες εξωτερικούς συνεργάτες μας (Managers, Scouters κ.α.) αποκλειστικά για 1 έτος. Μετά την πάροδο της παραπάνω χρονικής διάρκειας, το προφίλ δεν καταργείται, αλλά ουσιαστικά είναι ανενεργό καθώς μπορείτε να βλέπετε τις μετρήσεις σας μόνο εσείς χωρίς κανένα άλλο προνόμιο. Καταλαβαίνει κανείς ότι η αξία των μετρήσεων χάνεται μετά απο ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ειδικά στην παιδική και εφηβική ηλικία που οι αθλητές βρίσκονται στην ανάπτυξη.

Ποιός έχει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό μου προφίλ και πώς κάποιος επαγγελματίας μπορεί να με προσεγγίσει;

Απόλυτη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό προφίλ του παίκτη έχουν αποκλειστικά ο κηδεμόνας του χρήστη και ο χρήστης. Η Athlometrix σέβεται το ιδιωτικό απόρρητο του κάθε πελάτη της και το προφυλάσσει.

Επίσης πρόσβαση στο προφίλ του χρήστη μπορεί να έχει ο υπεύθυνος της ακαδημίας του με την οποία είναι συνδεδεμένος, ώστε να μπορεί να συμβάλλει στην παρακολούθηση και βελτίωση του παίκτη. Φυσικά και ο χρήστης έχει την ευχέρεια να αποκρύπτει και να εμφανίζει όσες απο τις πληροφορίες επιθυμεί ο ίδιος.

Τέλος, μια ιδιαίτερη μορφή πρόσβασης στο προφίλ του εκάστοτε παίκτη έχουν οι επαγγελματίες συνεργάτες της Athlometrix (ΠΑΕ, Managers, Scouters κ.α.) Η ιδιαίτερη αυτή ομάδα χρηστών, μπορεί να επισκέπτεται προφίλ αθλητών με περιορισμένες ορατές πληροφορίες, μετά απο ειδική αναζήτηση. Δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο όνοματεπώνυμο του αθλητή (βλέπουν μόνο ένα id), στην φωτογραφία του και στα ιδιαίτερα προσωπικά του στοιχεία (πχ οικογενειακή κατάσταση).

Σε περίπτωση που κάποιος απο τους παραπάνω γοητευτεί απο τα αποτελέσματα των μετρήσεων σας, μπορεί να εκφράσει το ενδιαφέρον του στέλνοντας μια ειδοποίηση στον κηδεμόνα σας, ώστε να έρθει σε επαφή μαζί σας.

Ποιό είναι το κόστος των μετρήσεων;

Παρακαλώ ενημερωθείτε για τα διαθέσιμα οικονομικά πακέτα της Athlometrix στον παρακάτω σύνδεσμο: https://app.athlometrix.com/el/reservation#step1

Μπορεί το τεστ να γίνει εξ αποστάσεως;

Δεν υπάρχει δυνατότητα αξιολόγησης του αθλητή εξ’ αποστάσεως. Ο λόγος είναι πως οι μετρήσεις γίνονται με συγκεκριμένο εξοπλισμό, από ειδικά εκπαιδευμένους testers της Athlometrix, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ακρίβεια και η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.