ΠΡΩΙΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΟΥ
Πρωινό ξύπνημα, δύο λέξεις που σε πολλούς προκαλούν τρόμο. Όλοι μας όταν ξυπνάμε έχουμε στο μυαλό μας πόσα πράγματα έχουμε να κάνουμε μέσα στη μέρα, και μας φαίνονται βουνό. Τα μάτια βαριά, το σώμα αδύναμο και το πνεύμα δεν έχει ξυπνήσει ακόμα. Όσο δύσκολο και ακατόρθωτο κι αν ακούγεται, η γυμναστική το πρωί σου δίνει δύναμη και όρεξη για όλη την ημέρα. Παρακάτω θα δούμε μία σειρά ασκήσεων γυμναστικής που μπορούμε να εκτελέσουμε το πρωί πριν τις δραστηριότητες μας.

 

1.ΤΡΕΞΙΜΟ ( JOGGING )


 

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα ελαφρύ jogging στη φύση. Φυσικά οι περισσότεροι από εμάς ζούμε μέσα στην πόλη, που σημαίνει πως δεν θα έχουμε την πολυτέλεια να τρέξουμε στη φύση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα μείνουμε στο κρεβάτι. Το τρέξιμο βοηθάει στο καρδιοαναπνευστικό σύστημα, αυξάνει την αντοχή και γενικά βελτιώνει την φυσική κατάσταση. Θα αισθάνεσθε άλλος άνθρωπος όταν θα γυρίσετε σπίτι σας μετά το τρέξιμο.

 

2.ΚΑΜΨΕΙΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για push ups


Μία από τις αποτελεσματικότερες ασκήσεις, η οποία εκτελείται με το ίδιο μας το σωματικό βάρος είναι οι κάμψεις. Γυμνάζονται ο θωρακικοί μύες, τα τρικέφαλα και οι δελτοειδής. Μετά το τρέξιμο και τις διατάσεις, οι κάψεις είναι μία πολύ δυνατή άσκηση για να ξυπνήσει τους μύες των άνω άκρων.

 

3.ΕΛΞΕΙΣ

Μία εκπληκτική και πολύ δυνατή άσκηση η οποία κατά κύριο λόγο γυμνάζει όλη την πλάτη, τους ραχιαίους, τα χέρια και τους ώμους. Για αρχάριους ξεκινάμε από κλειστή λαβή, και σιγά σιγά πηγαίνουμε σε ανοιχτή λαβή που είναι για προχωρημένους. Μία άσκηση που εκτός από δύναμη και τεχνική, θέλει και τρομερή αυτοσυγκέντρωση.

 

4.ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ\ΡΑΧΙΑΙΟΙΑφού τρέξαμε και γυμνάσαμε τους μύες του άνω άκρου, ήρθε η ώρα για τον κορμό μας. Θα πρέπει να γυμνάζονται το ίδιο οι κοιλιακοί με τους ραχιαίους και όχι να δίνεται βάση μόνο στη μία μυϊκή ομάδα. Δεν χρειάζεται κάτι εξεζητημένο, μια κλασσική άσκηση κοιλιακών και ραχιαίων είναι αρκετές για να τους ενεργοποιήσουν

 

Κανείς μας δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο. Όποιος το κάνει απλά ψεύδεται. Εάν καταφέρετε όμως να εντάξετε στην πρωινή ρουτίνα σας τη γυμναστική θα δείτε τεράστιες αλλαγές τόσο στο σώμα σας όσο και στην διάθεση σας. Σίγουρα είναι δύσκολο αλλά εάν ήταν εύκολο θα το έκαναν όλοι.

 

Επιμέλεια: Φίλιππος Παπάζογλου
Συντακτική Ομάδα Athlometrix