Προελαύνει η ΕΠΣ Αχαΐας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Υποδομών της ΕΠΟ!
Ήταν 30 του Οκτώβρη όταν η Ε.Π.Σ. Αχαΐας καλούσε την Athlometrix στην Πάτρα για να αξιολογήσει τους 92 καλύτερους παίκτες του Νομού και να καταρτίσει τις Μικτές ομάδες των κατηγοριών Κ14 και Κ16!

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών ποδοσφαιρικών υποδομών, που συντάχθηκε μια Μικτή ομάδα μέσω ενός άκρως αξιοκρατικού συστήματος: τα τεστ Τεχνομετρίας της Athlometrix!

ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ

Έκτοτε οι δύο ομάδες που εδρεύουν στην Πάτρα, διαπρέπουν με τα αποτελέσματα τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποδομών της ΕΠΟ για τη σεζόν 2018-19!

 

Αήττητη η Κ16!


Πιο συγκεκριμένα, στην ηλικιακή κατηγορία Κ16, η Μικτή της Ε.Π.Σ. Αχαΐας προκρίθηκε ως πρώτη στον όμιλο της με 16 βαθμούς, όντας μάλιστα αήττητη!

Βαθμολογια

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΕΠΣ Αχαΐας 2-1 ΕΠΣ Βοιωτίας
ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας 0-2 ΕΠΣ Αχαΐας
ΕΠΣ Αχαΐας 3-1 ΕΠΣ Φωκίδας
ΕΠΣ Βοιωτίας 1-1 ΕΠΣ Αχαΐας
ΕΠΣ Αχαΐας 2-1 ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας
ΕΠΣ Φωκίδας 0-2 ΕΠΣ Αχαΐας

 

Β' ΦΑΣΗ: Eύκολη Επικράτηση


Στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, εκεί όπου οι ομάδες αγωνίζονται μετά από κλήρωση μεταξύ τους σε ένα και μοναδικό νοκ άουτ παιχνίδι, η ΕΠΣ Αχαΐας έδειξε ξανά τα δόντια της απέναντι στην αντίστοιχη Μικτή ομάδα της Φθιώτιδας! Επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-1 και προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας για να κληρωθεί στη συνέχεια με την πολύ δυνατή ΕΠΣ Δυτικής Αττικής!

 

Γ' ΦΑΣΗ: Πρόκριση στους «8»!


Το «τρένο» από την Πάτρα τσέκαρε το εισιτήριο για τις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας επικρατώντας με 1-0 της Μικτής Νέων ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, χθες 20 Μαρτίου, στο γήπεδο Συνοικισμού στην Κόρινθο! Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Ταρνάρης στο 65'.

Η σύνθεση της Μικτής Αχαΐας: Μ. Μικές, Ταρνάρης, Γιώτης (40' Νικολόπουλος), Σοφιανόπουλος, Λ. Μικές, Σαμαντάς (70' Θωμάς), Γεωργίου, Φλωράτος, Σουγλέρης (68' Τσεγγενές), Γκολφίνος (65' Οικονομόπουλος), Στασινόπουλος.

 

Στο Δρόμο που χάραξαν οι Μεγάλοι και η Κ14


Οι επιτυχίες για την Ε.Π.Σ. Αχαΐας όμως δεν σταματούν εδώ για φέτος! Η Μικτή ομάδα του νομού στην κατηγορία των Κ14 προελαύνει και αυτή στο δικό της πρωτάθλημα παρουσιάζοντας αντίστοιχες επιτυχίες!

ΕΠΟ Πρωτάθλημα Υποδομών

Αφού προκρίθηκε από τον όμιλο της ως 2η (Ισοβαθμία με ΕΠΣ Βοιωτίας), στη συνέχεια αναμετρήθηκε με την αντίστοιχη ομάδα της Ευβοίας για τη Β’ φάση του πρωταθλήματος σε έναν και μοναδικό νοκ άουτ αγώνα! Αποτέλεσμα; Νίκη με 5-1 και πανηγυρική πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας!

 

ΕΥΒΟΙΑ-ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ

 

Tο είχε προβλέψει η Athlometrix!


Αξίζει μια ιδιαίτερη μνεία στο γκολ του Τιμοθέου με ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής! Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής διαθέτει αποδεδειγμένα εξαιρετικό σουτ, ένα χαρακτηριστικό της τεχνικής του που φαίνεται άλλωστε και από τα αποτελέσματα των μετρήσεων της Athlometrix!

μετρήσεις σουτ

Πιο συγκεκριμένα, στην αξιολόγηση της ευστοχίας του σουτ, ο Τιμοθέου αγγίζει το ποσοστό του 87,5%(!), ενώ στην τροχιά που βάζει στη μπάλα (φάλτσο) σε ένα καλό σουτ, η αξιολόγηση του βαθμολογείται με 92,3%!!!

φάλτσο

 

Το επόμενο παιχνίδι για την Κ14 της Μικτής είναι προγραμματισμένο για τις 27 Μαρτίου με αντίπαλο την ΕΠΣ Αργολίδας, με στόχο την πρόκριση στους «8»!