Πώς θα μείνουν οι μικροί μας αθλητές σε φόρμα κατά τη διάρκεια των εορτών;
Η αγαπημένη γιορτή όλων και περισσότερο των μικρών παιδιών έφτασε και ήδη, η πλειοψηφία των σπιτιών έχει πάρει μυρωδιά από τα γλυκά εδέσματα των Χριστουγέννων. Πρόκειται για μια περίοδο στην οποία το καθημερινό πρόγραμμα χαλαρώνει, τα σχολεία κλείνουν, οι προπονήσεις μειώνονται και παραμονεύει ο κίνδυνος να αυξήσουμε το σωματικό μας βάρος.

Για να προσέξουμε αυτή την παράμετρο που είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα παιδιά που αθλούνται, καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε κάποια εύκολα κόλπα που θα βοηθήσουν τόσο τους γονείς όσο και τα παιδιά μέσα στις γιορτές.

  1. Φτιάξτε μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή κουλουράκια στο σπίτι μαζί με τα παιδιά σας. Αυτά που θα φτιάξετε μπορούν να συμπεριλαμβάνονται στο πρωινό τους (2-3 κομμάτια) μαζί με ένα ποτήρι γάλα. Προτιμήστε να μην τα αγοράσετε από κάποιο φούρνο ώστε να είστε σίγουροι ότι περιέχουν αγνά υλικά και αποφύγετε να τα καταναλώνετε βραδινές ώρες ή αυθαίρετα μέσα στην ημέρα.

  2. Εάν είστε καλεσμένοι σε κάποιο σπίτι φροντίστε τα πιάτα των παιδιών να περιλαμβάνουν κυρίως πρωτεϊνη και περιορισμένους υδατάνθρακες.

  3. Αποφύγετε την κατανάλωση αναψυκτικών.

  4. Θυμίστε τους να καταναλώνουν τα φρούτα τους. Σίγουρα δύο φρούτα μέσα στην ημέρα.

  5. Προτιμήστε ένα ελαφρύ βραδινό 2-3 ώρες πριν από τον ύπνο.

  6. Προτρέψτε τους, το παιχνίδι τους να γίνεται σε εξωτερικό χώρο. Ποδήλατο, κυνηγητό, παιχνίδια με μπάλα και ό,τι άλλο τους κάνει να κινούνται είναι ιδανικό!

  7. Περπατήστε μαζί τους στους στολισμένους δρόμους.


Τέλος, βάλτε μουσική στο σπίτι και χορέψτε όσο μπορείτε! Πέρα από όμορφες οικογενειακές στιγμές θα έχετε και το κεφάλι σας ήσυχο ότι οι νεαροί αθλητές θα είναι και πάλι σε φόρμα μετά τις γιορτές. Μην ξεχνάτε ότι τα Χριστούγεννα είναι περίοδος διακοπών και η ευκαιρία των παιδιών να ξεκουραστούν, να παίξουν και να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους για την ερχόμενη σχολική και αθλητική χρονιά, οπότε και οι περιορισμοί καλό θα είναι να γίνονται…με όρια!

 

ΙΖΑ ΒΟΥΡΟΥ