0%

LEARN COMPARE IMPROVE
DEVELOP

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Είμαστε μια ετερόκλητη ομάδα με διαφορετικές παραστάσεις και βιώματα καθοδηγούμενοι πρωτίστως από την ανάγκη μας για δημιουργία και στη συνέχεια από το μεράκι μας για τον αθλητισμό. Τα μέλη της ομάδας , πρώην επαγγελματίες αθλητές, τεχνικοί διευθυντές ακαδημιών μεγάλων κλαμπ, εξειδικευμένοι καθηγητές φυσικής αγωγής και προπονητές με θητεία σε κορυφαίες ακαδημίες, επιστήμονες της στατιστικής, ειδικοί παιδοψυχολόγοι, μηχανικοί πληροφορικής και επιτυχημένοι επιχειρηματίες με εξαιρετικές γνώσεις στο marketing, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργηθεί η ATHLOMETRIX.

Η ATHLOMETRIX γεννήθηκε όπως όλες οι ιδέες σε δευτερόλεπτα όμως πήρε 2 και πλέον χρόνια για να φτάσει σε αυτό που είναι τώρα, ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο και αξιόπιστο ΄΄εργαλείο΄΄ καταμέτρησης και καταγραφής όλων εκείνων τον χαρακτηριστικών που συνθέτουν ένα νεαρό αθλητή. Ένα ΄΄εργαλείο΄΄ που έλειπε από τον αθλητισμό υποδομών και ήρθε να συμπληρώσει την αξιολόγηση από "έμπειρα μάτια¨με αξιόπιστα, σύγχρονα και πιστοποιημένα τεχνικά μέσα. Βιβλιογραφικές αναφορές, έρευνές και πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται από προηγμένες αθλητικές ομοσπονδίες μελετήθηκαν και αναλύθηκαν σε εκατοντάδες ώρες ώστε να καταλήξουμε σε εκείνο το θεωρητικό υπόβαθρο που στηρίζει την πράξη των μετρήσεων στο γήπεδο. Γιατί η ετερόκλητη ομάδα της ATHLOMETRIX κατάφερε να παντρέψει την θεωρία της επιστήμης με την πράξη των σπορ στο γήπεδο έχοντας κουμπάρους την τεχνολογία και το διαδίκτυο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Αποστολή της ATHLOMETRIX είναι

Να καθιερωθεί στη συνείδηση όλων όσων εμπλέκονται με την εξέλιξη και ανάπτυξη των νεαρών αθλητών ως το πρώτο ολοκληρωμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο πρωτόκολλο αξιολόγησης και καταγραφής της εξέλιξης και της προόδου των χαρακτηριστικών κάθε νέου αθλητή.

Να αποτελέσει το χάρτη του νεανικού αθλητισμου παρέχοντας στους εμπλεκόμενους εύκολη και άμεση πρόσβαση σε στοιχεία που μέχρι και σήμερα ήταν δύσκολο να καταγραφούν, συγκεντρωθούν και αποθηκευτούν σε μια κοινή βάση δεδομένων.

ΟΡΑΜΑ

Οι νέοι αθλητές σε όλο τον κόσμο να έχουν ίδιες ευκαιρίες αξιολόγησης, εξέλιξης και ανάδειξης!

MIA
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ

Προλάβαμε τις αλάνες και τα αυτοσχέδια γήπεδα στις γειτονιές τότε που το παιχνίδι ήταν η κύρια ασχολία μας τότε που χωριζόμασταν η πάνω γειτονιά με την κάτω και στο τέλος την ώρα που έπεφτε η νύχτα μετράγαμε όλοι μαζί τις πληγές στα γόνατα και τις τρύπες στα παπούτσια από το χώμα και ξεχνούσαμε ποιος είχε χάσει ή κερδίσει με την πρώτη φωνή της μάμας που φώναζε από το μπαλκόνι ‘μαζέψου στο σπίτι αμάν πιά όλη μέρα μπάλα δε βαρέθηκες’. Πέρασαν χρόνια από τότε κάποιοι από εμάς συνέχισαν να τρέχουν πίσω από τη μπάλα με πληγωμένα ακόμα γόνατα φτάνοντας μέχρι το τέλος του ποδοσφαιρικού τους ταξιδιού παίζοντας σε επαγγελματικές ομάδες , κάποιοι σταμάτησαν χωρίς όμως να ξεχνάνε εκείνες τις αυτοσχέδιες ομάδες που έζησαν τις δικές τους ποδοσφαιρικές ιστορίες. Τι κι αν πέρασαν τόσα χρόνια και τα αυτοσχέδια γήπεδα έδωσαν τη θέση τους στα οργανωμένα στάδια με χόρτο είτε πλαστικό είτε φυσικό, τι κι αν τα τρύπια μας παπούτσια έδωσαν τη θέση τους σε πανάκριβα παπούτσια ‘έπιπλα’, το ποδόσφαιρο ακόμα συνεχίζει να γεννάει τα ίδια όνειρα στα παιδιά.

Είναι σημαντικό να μπορείς να μεταφέρεις την εμπειρία σου σε παιδιά διψασμένα για ποδόσφαιρο, σε παιδιά που πραγματικά έχουν τα προσόντα να προχωρήσουν και να πετύχουν στο ποδόσφαιρο, πάντα σε συνδυασμό με την βοήθεια της τεχνολογίας που η σύγχρονη εποχή μας προσφέρει. Η εμπειρία της δικής μας αποτυχίας ή επιτυχίας στο να αγγίξουμε το όνειρο δημιούργησε την ATHLOMETRIX δημιουργώντας εκείνο το πλαίσιο που θα μπορεί αντικειμενικά και αξιοκρατικά να αξιολογήσει, εξελίξει και προωθήσει όλους τους νεαρούς αθλητές ώστε το κάθε παιδί να μπορέσει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες και τις πιθανότητες που έχει να εξελιχθεί και να πετύχει.

Η ATHLOMETRIX δημιουργήθηκε και για όλους εκείνους που έχουν την ευθύνη των νεαρών αθλητών και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους γονείς και τους προπονητές-γυμναστές . Αξιολογώντας και παρουσιάζοντας 95 χαρακτηριστικά του παιδιού δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε από τη μια οι γονείς να μπορούν να αξιολογούν την πρόοδο του ποδοσφαιριστή και από την άλλη οι προπονητές-γυμναστές να μπορούν στοχευόμενα να δουλεύουν τις όποιες αδυναμίες του.

Η ATHLOMETRIX δημιουργήθηκε για να είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται μέσα στο χρόνο ακολουθώντας την πρόοδο του ποδόσφαιρου, καλύπτοντας και τις ανάγκες των ομάδων βοηθώντας στην εξεύρεση των επόμενων ποδοσφαιρικών αστέρων. Η χρήση του διαδικτύου και των σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων τόσο προπόνησης όσο και αξιολόγησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πλατφόρμα, εξασφαλίζοντας την εξέλιξη του οργανισμού της ATHLOMETRIX, έχοντας ως βάση σωματομετρικούς, τεχνικούς και ψυχομετρικούς παράγοντες που συνθέτουν μια ολοκληρωμένη ποδοσφαιρική προσωπικότητα.

Συνήθως οι ιστορίες έχουν αρχή και τέλος, η δική μας ιστορία όμως ξεκίνησε πριν πάρα πολλά χρόνια και συνεχίζεται να γράφεται με την ίδια αγνότητα της παιδικής μας ηλικίας έχοντας όμως την σοφία των χρόνων που πέρασαν και θα περάσουν αφού τα παιδικά μας όνειρα είναι εκείνα που στο ταξίδι της ζωής αποτελούν τον φάρο για τον προορισμό μας. Εμείς αν και τα χρόνια έχουν περάσει φοράμε ακόμα τα κοντά παντελονάκια και τρέχουμε στα γήπεδα παίζοντας ποδόσφαιρο επιβεβαιώνοντας κάθε φορά αυτόν τον άγνωστο που κάποτε είχε πει ‘όσο θα φοράς το κοντό παντελονάκι και θα τρέχεις πίσω από τη μπάλα θα μένεις πάντα παιδί’, και η ATHLOMETRIX για μας είναι το δικό μας παιδί που μεγαλώνει και είναι εκεί δίπλα στα όνειρα των δικών σας παιδιών.