Οι Κορυφαίοι Πέντε Σουτέρ Των Κορυφαίων Ποδοσφαιρικών Διοργανώσεων
Μια από τις πιο ωραίες στιγμές στο ποδόσφαιρο είναι να σκοράρεις με ένα φανταστικό μακρινό σουτ. Παράλληλα με τις άλλες δεξιότητες, όλα σχεδόν τα παιδιά ανά το κόσμο θέλουν να πετύχουν κάποιο όμορφο γκολ από μακρινή απόσταση. Παρακάτω θα αναφερθούμε σε πέντε ιστορικά σουτ που πραγματοποιήθηκαν σε παγκόσμια κύπελλα και οι λάτρεις του ποδοσφαίρου αγάπησαν και θα θυμούνται για πάντα.

 

1.Roberto Carlos


roberto calros

Το σουτ του Ρομπέρτο Κάρλος, εναντίον της Γαλλίας το 1997, είναι ένα από τα πιο γνωστά μακρινά σουτ όλων των εποχών. Η ταχύτητα σε συνδυασμό με το φάλτσο εκείνου του «χτυπήματος» της μπάλας δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα.

 

2.Κριστιάνο Ρονάλντο


cristiano

Ο Ρονάλντο έχει σημειώσει αρκετά απίστευτα γκολ στη καριέρα του είτε από στατική θέση είτε σε κίνηση με τη μπάλα. Είναι εξίσου αποτελεσματικός μέσα στη μεγάλη περιοχή όσο και εκτός περιοχής. Η ικανότητα του αυτή προκύπτει από το δυνατό και ταυτόχρονα εύστοχο σουτ που διαθέτει.

 

3.Steven Gerrard


Steven Gerrard

Ο αριθμός των γκολ που σκόραρε στη καριέρα του εκτός μεγάλης περιοχής είναι εκπληκτικός. Ο Gerrard δείχνει ότι δεν χρειάζεται απαραιτήτως να πάρει καμπύλη η μπάλα για να απειλήσει τον τερματοφύλακα και αυτό το διαπιστώνουμε από τα δεκάδες γκολ που έχει πετύχει όταν πραγματοποιούσε δυνατά και ευθύβολα σουτ.

 

4.Juninho Pernambucano


juninho pernambucano

Ο Juninho είναι ίσως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στις εκτελέσεις φάουλ κυρίως από μακρινή απόσταση. Ο τρόπος που εκτελούσε τα φάουλ ήταν μοναδικός λόγω της απίστευτης τροχιάς που έπαιρνε η μπάλα με αποτέλεσμα να κάνει πολύ δύσκολο το έργο του τερματοφύλακα.

 

5.Rivaldo


rivaldo

 

Ο Rivaldo είναι ένας από τους κορυφαίους σουτέρ όλων των εποχών. Είναι ένας από τους καλύτερους αριστεροπόδαρους και τα κατορθώματα του μαρτυρούν την εξαιρετική του ποιότητα. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα τελειώματα του έκριναν πολύ σημαντικούς αγώνες και έδωσαν σπουδαίες νίκες στην ομάδα του.

 

Αυτή είναι μια λίστα με πέντε από τους κορυφαίους σουτέρ των τελευταίων ετών και θα μπορούσαμε σαφώς να προσθέσουμε αρκετούς ακόμη. Η τεχνική του σουτ λοιπόν παίζει σπουδαίο ρόλο στο ποδόσφαιρο και καλό είναι να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προπόνησή της στις ποδοσφαιρικές ομάδες όλων των επιπέδων για να απολαμβάνουν οι λάτρεις του ποδοσφαίρου ολοένα και περισσότερα όμορφα γκολ.

 

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο μερικά μυστικά για να βελτιώσετε την τεχνική του σουτ σας. 

Επιμέλεια: Ντζιαχρήστος Κωνσταντίνος

Συντακτική Ομάδα Athlometrix