Οι 5 Μπασκεμπολίστες Με Το Μεγαλύτερο Μέγεθος Πατούσας Στον Κόσμο
Είναι γνωστό ότι οι παίκτες μπάσκετ ως επι το πλείστον είναι πολύ ψηλοί. Το μέσο μήκος ενός «κανονικού» άνδρα είναι 1,70 μέτρα. Στο άθλημα του μπάσκετ  παρατηρούμε βάση ερευνών ότι ο μέσος παίκτης NBA έχει ύψος περίπου 2,08 μέτρα. Αυτή η διαφορά είναι σχεδόν 40 εκατοστά . Θα περίμενε κανείς ότι αυτοί οι παίκτες έχουν επίσης μεγαλύτερο μέγεθος πατούσας από τους περισσότερους φυσιολογικούς  ανθρώπους και όντως κάτι τέτοιο ισχύει. Ας αναφέρουμε τα πέντε μεγαλύτερα νούμερα παπουτσιών που καταγράφηκαν από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

 

5.DEΑΝDRE JORDAN KAI YAO MING
 

O Deandre Jordan και ο Yao Ming βρίσκονται πέμπτη θέση. Και οι δύο έχουν μέγεθος παπουτσιού 52, αλλά ο Yao Ming είναι αρκετά ψηλότερος από τον Deandre Jordan (2,29m έναντι 2,11m).

 

 

4.JAVALE MCGEE


mcgee

O  JaVale McGee είναι λίγο πιο ψηλός από το DeAndre Jordan, αλλά σε νούμερο παπουτσιού είναι δύο μεγέθη μεγαλύτερα καθώς έχει μέγεθος 54.

 

3.Robin και Brook Lopez


robin Lopez

Όπως ισχύει και με τα περισσότερα αδέρφια που είναι  δίδυμα και είναι ίδια, και στην περίπτωση των αδερφών  Lopez αυτό είναι σίγουρα αλήθεια. Εκτός από το γεγονός ότι είναι δύο από τους λίγους αδελφούς στο ΝΒΑ, έχουν ακριβώς το ίδιο ύψος (2,13 μ.) και έχουν το ίδιο μέγεθος παπουτσιών, 54. Αυτά είναι τα πραγματικά δίδυμα αδέρφια.

 

2.BOB LANIER


bob lanier

O Bob Lanier βρίσκεται στη δεύτερη θέση καθώς  έχει νούμερο παπουτσιού 56 . Έπαιξε στο NBA για δεκατέσσερις  χρονιές και κατάφερε να παίξει  σε 8 All-Star Games.

 

1.SHAQUILLE O'NEAL


shakille

 

O Shaquille O’ Neal εκτός από το ότι ήταν ένας από τους κορυφαίους παίχτες που πέρασαν από το μπάσκετ διαθέτει και το ρεκόρ σε μέγεθος παπουτσιού καθώς φοράει νούμερο 56 και μερικές φορές και 57 ανάλογα με τη φόρμα του παπουτσιού.

Αυτοί είναι οι πέντε αθλητές  από τον χώρο του μπάσκετ που διαθέτουν το μεγαλύτερο νούμερο παπουτσιού, που όπως είδαμε  προκύπτει τις περισσότερες φορές  από  το μέγεθος του ύψους του κάθε αθλητή.

Το μέγεθος της πατούσας ενός παιδιού ή ενός εφήβου μπορεί να αποδειχθεί ανασταλτικός παράγοντας στην επιλογή ενός αθλήματος. Αποτελεί σίγουρα έναν δείκτη πρόβλεψης ανάπτυξης και οι γονείς έτσι καταλαβαίνουν πιο εύκολα σε ποια αθλήματα ταιριάζει το παιδί τους.

 

 

Επιμέλεια: Ντζιαχρήστος Κωνσταντίνος

Συντακτική Ομάδα Athlometrix