Οι 14 Κανόνες Για Να Παίξεις Στην Μαντσεστερ
Ένα σημείωμα για όλα τα παιδιά της ακαδημίας που ονειρεύονται να παίξουν μια μέρα στην πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται κρεμασμένο στους τείχους του αθλητικού της κέντρου. Ένα σημείωμα με 14 κανόνες -συμβουλές.

Ίσως ο Γκάρι Νέβιλ να μην είναι τόσο γνωστός στη νέα γενιά. Ο άλλοτε αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επι σειρά ετών, έχει συνδέσει το όνομα του με τα πιο χρυσά χρόνια της ιστορίας του συλλόγου. Πλέον βαδίζει στα προπονητικά χνάρια του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, προσπαθώντας να καθιερωθεί σε κάποια ομάδα ώς πρώτος κόουτς. Όποια ομάδα και να αποφασίσει να προπονήσει, θα είναι για πάντα άρρηκτα συνδεδεμένος με τους κόκκινους διαβόλους. Εξάλλου και τα πρώτα του βήματα ώς προπονητής τα έκανε στις ακαδημίες του αγαπημένου του συλλόγου και φεύγοντας άφησε μια σπουδαία παρακαταθήκη.

 

Οι 14 Κανόνες


κανονες

 

 

1.    Διάλεξε ποιους θ' ακολουθείς

2.   Δώσε το 100% κάθε φορά. Έχεις έρθει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οπότε πρέπει κάθε φορά να διατηρείς πολύ ψηλά τα στάνταρ σου, κάθε στιγμή, κάθε μέρα.

3.   Πάντα να θυμάσαι γιατί ξεκίνησες ν' ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο. Το αγάπησες για τη χαρά που σου προσφέρει κι όχι για τα λεφτά, τις γυναίκες, τη φήμη, τα αυτοκίνητα κλπ.

4.   Διαχειρίσου τον εαυτό σου και ανάλαβε τις ευθύνες σου. Μάθε να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου και μην στηρίζεσαι στους άλλους. Μάθε ν' ασχολείσαι με τραπεζικούς λογαριασμούς, διαβατήρια κλπ. Πάρε τις δικές σου αποφάσεις.

5.   Κάνε ανάλυση και έλεγξε κάθε φορά τις εμφανίσεις σου. Να είσαι ο προπονητής του εαυτού σου.

6.   Να δουλεύεις πάντα πιο σκληρά από τους άλλους και θα ξεπεράσεις ακόμα κι αυτούς που έχουν περισσότερο ταλέντο από εσένα.

7.   Δώσε ό,τι έχεις και δεν έχεις και δεν θα το μετανιώσεις.

8.   Να έχεις χαρακτήρα και προσωπικότητα όταν παίζεις για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Να το εξελίσσεις κάθε φορά.

9.   Να παίρνεις ρίσκα γιατί αυτό φανερώνει μια διαφορετική πτυχή του ηγετικού χαρακτήρα.

10.  Η επιτυχία και η αποτυχία είναι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Πρέπει να μάθεις να τις διαχειρίζεσαι το ίδιο καλά. Να θυμάσαι πως είτε κερδίσεις είτε χάσεις, μπορείς ακόμα να πας να φας κινέζικο το βράδυ του Σαββάτου.

11.   Να μαθαίνεις συνεχώς τι είναι καλό για εσένα και να το δουλεύεις.

12.   Μην αφήνεις τίποτα στην τύχη.

13.   Υπάρχουν διαφορετικοί δρόμοι για να φτάσεις στην κορυφή και ελάχιστοι επλέγουν τον δρόμο “νούμερο ένα”, όπως είναι οι Γκιγκς και Ρούνεϊ. Η πρόκληση για εσένα είναι να βρεις το δικό σου μονοπάτι γιατί ο καθένας είναι ξεχωριστός.

14.   Είναι καθοριστικής σημασίας η ανάγκη να μάθεις να διαχειρίζεσαι και ν' αντιμετωπίζεις τους τραυματισμούς. Να τους αντιμετωπίζεις με πνευματική δύναμη. Να βλέπεις κάθε πρόβλημα ως ευκαιρία να δυναμώνεις πνευματικά και σωματικά, να κάνεις refresh στο μυαλό σου και να περιμένεις τις νέες προκλήσεις

 

Επιμέλεια: Ασημακόπουλος Παναγιώτης

Αρχισυντάκτης Athlometrix