Η Πρώτη Μεταγραφή Μέσω Bitcoin
Η πρώτη ποδοσφαιρική μεταγραφή για αγορά παίκτη με μορφή συναλλάγματος το bitcoin, είναι γεγονός! Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις σχετικά με τη νέα μάστιγα της εποχής μας, το ηλεκτρονικό κρυπτονόμισμα bitcoin, η συγκεκριμένη είδηση είναι κάτι το φυσιολογικό μεν, αξιοσημείωτο δε.

Η μεταγραφή έλαβε χώρα στη γειτονική Τουρκία απο την ερασιτεχνική ομάδα Χαρουνουστασπόρ. Πρόκειται για μια ομάδα από τη Σακάρια που βρίσκεται πλησίον της Μαύρης Θάλασσας και ξόδεψε 0,0524 bitcoin για να αποκτήσει τον Ομέρ Φαρούκ Κίρογλου. Το συγκεκριμένο ποσό αξίζει να σημειωθεί πως αντιστοιχεί σε 440 ευρώ!

 Ο πρόεδρος της ομάδας Χαλντούν Σεχίτ με δηλώσεις του, εξέφρασε την υπερηφάνεια του για αυτή την πρωτιά:

«Το κάναμε για να ανεβάσουμε το όνομά μας στην χώρα και στον κόσμο. Αυτή είναι μια πρωτιά και για τις δύο. Μας αναφέρουν οι τηλεοράσεις σαν να ήμασταν επαγγελματικός σύλλογος. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό»

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του ίδιου του παίκτη:

«Όπως είπε ο πρόεδρος, κάνουμε κάτι νέο. Είμαστε ανοιχτοί στην εξέλιξη. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για μένα και τον σύλλογο»

 

Πρόκειται για μια απολύτως λογική ροή των πραγμάτων σχετικά με το κρυπτονόμισμα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της κατάστασης. Βρίσκεται σε τόσο ανοδική πορεία το bitcoin που υπάρχει περίπτωση σε λίγα χρόνια ο συγκεκριμένος ερασιτέχνης παίκτης να είναι ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής του κόσμου!

 

Ασημακόπουλος Παναγιώτης

Αθλητικός Συντάκτης Athlometrix Team