Μειώνονται Οι Ομάδες Στο Ελληνικό Πρωτάθλημα!
Το διοικητικό συμβούλιο της Super League εδώ και κάποιες ημέρες αποφάσισε να γίνει το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 με 14 ομάδες και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής του πρωταθλήματος με 12 ομάδες από τη σεζόν 2020-21. Αυτό σημαίνει αυτομάτως πως τη σεζόν που έρχεται θα πρέπει να υποβιβαστούν από τη Superleague τουλάχιστον 4 ομάδες, ή να γίνει κάποια διαφορετική αλχημεία για να αλλάξει ο αριθμός των 16.

 

Μπορεί να μην πέσει και κανείς!


Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι χωρίς να οριστικοποιηθεί κάτι, ήταν να υποβιβαστούν απευθείας ο 15ος και ο 16ος, ενώ ο 13ος και ο 14ος να δώσουν αγώνα μπαράζ με τον 1ο και τον 2ο της Football League. Την συγκεκριμένη πρόταση δύσκολα θα την αποδεχτεί βέβαια η ηγεσία της Football League, καθώς με αυτά τα δεδομένα είναι πιθανό να μην προβιβαστεί καμία ομάδα από την δεύτερη κατηγορία!

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Superleague μετά το πέρας της συνεδρίασης ήταν η εξής:


«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Έγινε ομόφωνα η εγγραφή των νέων Μελών του Συνεταιρισμού, ήτοι των ΠΑΕ Άρης και ΠΑΕ ΟΦΗ.

2/ Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι το Πρωτάθλημα αγων. περιόδου 2018-2019 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 16 ομάδων, το Πρωτάθλημα αγων. περιόδου 2019-2020 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 14 ομάδων και παράλληλα υπήρξε η ομόφωνη δέσμευση ότι για την αγων. περίοδο 2020-2021 θα εξεταστεί η περαιτέρω μείωση σε 12 ή μη των ομάδων, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

 

Superleague

 

12 Ομάδες από το 2020;


Από κει και πέρα στο τραπέζι έπεσε από τον υφυπουργό κ. Βασιλειάδη η κουβέντα περί περαιτέρω μείωσης των ομάδων από την μεθεπόμενη σεζόν με σκοπό ένα πιο ανταγωνιστικό και αξιόπιστο πρωτάθλημα.

Υπέρ της πρότασης του Υφυπουργού για μείωση σε 12 ομάδες από τη μεθεπόμενη σεζόν τάχθηκαν οκτώ ομάδες και συγκεκριμένα οι: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννενα και Ξάνθη.

Για να περάσει μια τέτοια πρόταση όμως, απαιτείται η ψήφος των 3/4 των ΠΑΕ, δηλαδή των 12 από τις 16 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας. Κάτι που σημαίνει πως η πρόταση του Βασιλειάδη καταψηφίστηκε στο Δ.Σ. , ο οποίος όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξαναθέσει το ίδιο ζήτημα στο μέλλον με σκοπό την ανάπτυξη του προϊόντος.

 

Επιμέλεια: Ασημακόπουλος Παναγιώτης

Αρχισυντάκτης Athlometrix Team