Η Παρί Έτοιμη Να Κλείσει Τον Κοουτίνιο Για Χάρη Του Νεϊμάρ!
Το χρυσό της αστέρι, το Νεϊμάρ, για τον οποίο ξόδεψαν περί τα 220 εκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο Καλοκαίρι, έχει βάλει στόχο να κρατήσει ευτυχισμένο ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν. Γι αυτό το λόγο και φήμες θέλουν τους Παριζιάνους να καταθέτουν πρόταση αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ στη Μπαρτσελόνα για τα ... μάτια του κολλητού του στην Εθνική Βραζιλίας, Φελίπε Κοουτίνιο!

 

Η κόντρα με τον Καβάνι


Η ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών που τάραξε τα νερά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου πέρυσι τέτοια εποχή, δεν τα βρήκε ακριβώς όπως τα περίμενε τα πράγματα στην Παρί. Ένας διαφαινόμενος εσωτερικός ανταγωνισμός ξέσπασε στα μέσα της χρονιάς ανάμεσα στο Νεϊμάρ και το άλλο αστέρι που συνάντησε εκεί, τον Καβάνι, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή αποτελούσε το πρώτο όνομα της ομάδας και οι οπαδοί έπιναν νερό στο όνομα του αφού σκόραρε κατά ριπάς. 

Η ανάγκη τους για περαιτέρω προβολή συγκρούστηκε με αφορμή την εκτέλεση των πέναλτι κατά τη διάρκεια της χρονιάς, με τους δύο παίκτες να μην μένουν στα συγκεκριμένα συμβάντα. Άνθρωποι από το κλειστό τους περιβάλλον αναφέρουν ότι οι δύο αστέρες δεν μιλιούνται καν, ενώ έντονα είναι και τα σενάρια που θέλουν τελικά τον Καβάνι να επιστρέφει στη Νάπολι και τον πρόεδρο της Παρί να είναι έτοιμος να κάνει όλα τα χατίρια στο Νεϊμάρ.

Είναι φανερό πως οι δύο ποδοσφαιριστές διακατέχονται από τεράστια επίπεδα αυτοπεποίθησης, γεγονός που έφερε τους χαρακτήρες τους σε μια σύγκρουση με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα. Δυστυχώς υπό αυτές τις συνθήκες δύσκολα μπορούν να συνυπάρξουν στην ίδια ομάδα όσο και να επιθυμεί η διοίκηση να  διατηρήσει και τους δύο στο ρόστερ της. Αν δεν υπάρχει η απαραίτητη διάθεση και συνεργασία, η απομάκρυνση ενός από τους δύο αποτελεί μονόδρομο και οι ιθύνοντες της ομάδας όπως είναι λογικό αναμένεται να στηρίξουν τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ ακόμη κι αν χρειαστεί να του κάνουν ένα ακριβό δώρο όπως είναι ο.. Κοουτίνιο!

 

Η Αυτοπεποίθηση


Η αυτοπεποίθηση είναι ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας και της ψυχολογίας ενός ανθρώπου και όπως είναι φυσικό, μπορεί απο μόνη της να επηρεάσει από το παιχνίδι ενός παίκτη μέχρι και τις σχέσεις του με τους άλλους γύρω του όπως στην προκειμένη περίπτωση. Σε γενικές γραμμές η αυτοπεποίθηση είναι ένα θετικό χαρακτηριστικό και είναι θεμιτό να βρίσκεται στα ύψη, ώστε οι επαγγελματίες του κορυφαίου επιπέδου να μπορούν να αποδίδουν με καλή διάθεση και να ανταπεξέρχονται στις υψηλές αγωνιστικές απαιτήσεις. Επειδή όμως όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: «Παν μέτρον άριστον», κάθε αθλητής οφείλει να ελέγχει τα συναισθήματα του, να μην ξεφεύγει η αυτοπεποίθηση του αγγίζοντας τα σημεία της έπαρσης και να σέβεται συμπαίκτες και αντιπάλους.

Η αυτοπεποίθηση όπως και όλα τα ψυχικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου, είναι πλέον μετρήσιμες έννοιες από την επιστήμη της Ψυχολογίας και όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν η επίσημη συνεργάτης Αθλητική Ψυχολόγος της Athlometrix κα Πατσού, μπορεί να «προπονηθεί» ώστε να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα.

  

Πως τονώνεται η αυτοπεποίθηση


Δύο κύρια πράγματα συμβάλλουν στην αυτοπεποίθηση: Η αυτο-αποτελεσματικότητα και η αυτοεκτίμηση.

Κερδίζουμε μια αίσθηση αυτοπεποίθησης, όταν βλέπουμε τους εαυτούς μας (και άλλους παρόμοιους με εμάς) να αποκτούν δεξιότητες και να επιτυγχάνουμε τους στόχους που έχουν σημασία σε αυτούς τους τομείς δεξιοτήτων. Αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει τη σιγουριά, πως αν μάθουμε να εργαζόμαστε σκληρά για ένα συγκεκριμένο σκοπό κάθε φορά, θα πετύχουμε. Αυτό το αίσθημα ανάπτυξης εμπιστοσύνης ανάμεσα στο άτομο και τις ικανότητες του, το οδηγεί να δέχεται δύσκολες προκλήσεις, και να επιμένει μπροστά στα εμπόδια που υψώνονται καθημερινά.

 

cristiano ronaldu

 

Χτίσε την αυτοπεποίθηση σου


Όπως και να έχει το να χτίσει κάποιος την αυτοπεποίθηση του εφόσον έχει ανακαλύψει την έλλειψη της στον χαρακτήρα του, δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε είναι κάτι το οποίο μπορεί να διορθωθεί γρήγορα και απλά. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένα βήματα-συμβουλές που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα των 5-6 μηνών να δεί κάποια διαφορά στην καθημερινότητα του και στον τρόπο που αντιμετωπίζει τον κόσμο γύρω του:

 

1.Προετοιμάστε το ταξίδι σας!


Το πρώτο βήμα είναι να προετοιμαστείτε για το ταξίδι σας στην αυτοπεποίθηση. Πρέπει να κάνετε απολογισμό για το πού βρίσκεστε, να σκεφτείτε πού θέλετε να πάτε, να φέρετε τον εαυτό σας στη σωστή νοοτροπία για το ταξίδι σας και να δεσμευθείτε να το ξεκινήσετε και να παραμείνετε μαζί του.

 

2.Κοιτάξτε τι έχετε ήδη επιτύχει


Σκεφτείτε τη ζωή σας μέχρι στιγμής και καταγράψτε τα δέκα καλύτερα πράγματα που έχετε επιτύχει σε ένα "Αρχείο Επιτεύξεων". Ίσως πετύχατε το στόχο σας σε μια σημαντική δοκιμασία ή εξετάσεις, διαδραματίσατε σημαντικό ρόλο σε μια σημαντική ομάδα, παρηγάγατε τα καλύτερα στοιχεία πωλήσεων σε μια περίοδο στην εταιρία όπου εργάζεστε, κάνατε κάτι που έκανε μια σημαντική διαφορά στη ζωή κάποιου άλλου ή εκπονήσατε ένα έργο που σήμανε πολλά για την επιχείρησή σας. Βάλτε τα σε ένα έξυπνο μορφοποιημένο έγγραφο, το οποίο μπορείτε να δείτε συχνά και  στη συνέχεια περάστε μερικά λεπτά κάθε εβδομάδα απολαμβάνοντας την επιτυχία που είχατε ήδη!

 

3.Σκεφτείτε για τα πλεονεκτήματά σας


Κοιτάζοντας το Μητρώο Αποτελεσμάτων σας και αντανακλώντας την πρόσφατη ζωή σας, σκεφτείτε τι θα θεωρούσαν οι φίλοι σας ως ισχυρές και αδύναμες δυνάμεις σας. Από αυτά, σκεφτείτε τις ευκαιρίες και τις απειλές που αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητα σας. Θα ξεκινήσετε αυτομάτως να χρησιμοποιείτε όλα σας τα προσόντα για να επιτύχετε τους στόχους σας, προσπαθώντας παράλληλα να καλύψετε ενδεχομένως αδυναμίες που δεν είχατε αναγνωρίσει ότι έχετε σαν άνθρωπος.

 

4.Ξεκινήστε την διαχείριση του νού σας.


Σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει να αρχίσετε να διαχειρίζεστε το μυαλό σας. Μάθετε να μαζέψετε και να νικήσετε την αρνητική αυτοδιάθεση που μπορεί να καταστρέψει την εμπιστοσύνη προς τις ίδιες σας τις δυνάμεις.

 

5. Δεσμεύστε τον εαυτό σας για την επιτυχία.


Το τελευταίο μέρος της προετοιμασίας για το ταξίδι είναι να κάνετε μια σαφή και αδιαμφισβήτητη υπόσχεση στον εαυτό σας ότι είστε απολύτως αφοσιωμένοι στο ταξίδι σας και ότι θα κάνετε ό, τι είναι δυνατόν για να το πετύχετε.

Αν, όπως το κάνετε, βρίσκετε αμφιβολίες που αρχίζουν να εκτείνονται, να τις καταγράφετε και να τις προκαλείτε ήρεμα και ορθολογικά. Εάν διαλύονται υπό έλεγχο, αυτό είναι μεγάλο. Ωστόσο, αν βασίζονται σε πραγματικούς κινδύνους, βεβαιωθείτε ότι θέτετε επιπλέον στόχους για να τις διαχειριστείτε κατάλληλα.

Σε κάθε περίπτωση, αν νιώθετε πως για κάθε λύση που σας παρουσιάζετε ανακαλύπτετε και κάποιο επιπλέον πρόβλημα, τότε ίσως η καλύτερη λύση θα ήταν να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό ώστε να αποβάλλει τις όποιες αμφιβολίες από μέσα σας.

 

Ασημακόπουλος Παναγιώτης

Συντάκτης Athlometrix Team