Η Νέα Καριέρα Του Γιουσέιν Μπόλτ
Το όνειρο πιο γρήγορου ανθρώπου του κόσμου, έχει πάρει εδώ και λίγο καιρό σάρκα και οστά, αφού ο Γιουσέιν Μπόλτ ξεκίνησε μια νέα καριέρα, αφήνοντας τον στίβο για το ποδόσφαιρο! Ο Τζαμαϊκανός δρομέας, ο οποίος είχε εκφράσει ουκ ολίγες φορές τη λατρεία του για τον Βασιλιά των Σπόρ, βρήκε επιτέλους την πολυπόθητη ομάδα που αναζητούσε ώστε να ξεκινήσει να αγωνίζεται ως κανονικός ποδοσφαιριστής.

Μπόλτ

 

Στη Στρόμγκοτσνετ η ευκαιρία του


Πρόκειται για τη Νορβηγική Στρόμγκοτσνετ, με της οποίας τη φανέλα αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε φιλικό αγώνα στις 4 Ιουνίου και έχει ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό της. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100 μ, που άφησε το στίγμα του στην παγκόσμια ιστορία του αθλητισμού, ως ο πιο γρήγορος άνθρωπος του κόσμου, από μικρή ηλικία έπαιζε ποδόσφαιρο ερασιτεχνικά, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του ως σπρίντερ, επισκέπτονταν συχνά πυκνά το Όλντ Τράφορντ (σ.σ. Γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και συμμετείχε σε ορισμένες προπονήσεις της ομάδας.

Μπόλτ

Όταν αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ως δρομέας, εξέφρασε επίσημα το ενδιαφέρον του ώστε να γίνει μια μέρα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και πέρασε αρκετό καιρό στη Γερμανία. Εκμεταλλευόμενος το όνομα του και τη φήμη του έλαβε μέρος στις προπονήσεις της Ντόρτμουντ, η οποία του προσέφερε απλόχερα τη φιλοξενία της περνώντας τον κατά κάποιον τρόπο απο «τεστ». Όπως ήταν φυσικό, ο Τζαμαϊκανός κρίθηκε πως δεν μπορεί να προσφέρει ιδιαίτερα σε ένα τόσο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και αποχώρισε, μέχρι να βρεί την ιθάκη του στη Νορβηγία λίγους μήνες αργότερα. 

Φτάνει η ταχύτητα ώστε να κάνεις καριέρα;


Το γεγονός πως η εξέλιξη των αθλημάτων και δη του ποδοσφαίρου απαιτούν ολοένα και περισσότερα αθλητικά παρά τεχνικά προσόντα θα δώσει στον Μπόλτ την ευκαιρία που χρειάζεται; Στο πρώτο του μεγάλο τεστ στην Ντόρτμουντ πάντως φαίνεται πως απέτυχε, ενώ καμία ομάδα ενγνωσμένης αξίας δεν εξέφρασε το ενδιαφέρον της ώστε να τον δοκιμάσει έστω, παρόλο τη φήμη που έχει δημιουργήσει ο θρύλος της ταχύτητας. Ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει την πορεία του σπουδαίου αυτού αθλητή στο ποδόσφαιρο.

 

Επιμέλεια: Ασημακόπουλος Παναγιώτης

Αρχισυντάκτης Athlometrix Team