Η Εικονική Εκπαίδευση Για Το Ποδόσφαιρο Γίνεται Πραγματικότητα
Η  εικονική πραγματικότητα (VR) αναμένεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται, επικοινωνούν και καταναλώνουν περιεχόμενο ιστού. Επιπλέον, το VR θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι αθλητές εκπαιδεύονται και προετοιμάζονται για ανταγωνιστικά αθλητικά γεγονότα. Ένα καλό παράδειγμα είναι το αμερικανικό ποδόσφαιρο όπου οι προπονητές και οι παίκτες αξιοποιούν τη δύναμη της εικονικής πραγματικότητας για να βελτιώσουν την απόδοση κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Στο εγγύς μέλλον, οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες και οι αναλυτές της βιομηχανίας αναμένουν ότι η εικονική πραγματικότητα θα δημιουργήσει αγορές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, διότι προσφέρει συγκλονιστικές εμπειρίες που δεν συνδυάζονται με καμία υπάρχουσα τεχνολογία.

 

Για αρχάριους, η εικονική πραγμαρικότητα δίνει τη δυνατότητα σε έναν ποδοσφαιριστή να περάσει από διάφορα σενάρια εκπαίδευσης. Οι νέοι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ακουστικά VR ως εικονικά playbook. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι συσκευές VR επιτρέπουν στους παίκτες να εκτελούν περισσότερες εικονικές δοκιμές και επαναλήψεις απ 'ό, τι θα μπορούσαν σε πραγματικές εκπαιδευτικές συνεδρίες. Ταυτόχρονα, οι ψυχολόγοι συνδυάζουν τώρα την τεχνολογία VR με τη γνωστή συμπεριφορική θεραπεία για να βοηθήσουν τους αθλητές να ξεπεράσουν το άγχος και την πίεση απόδοσης.

 

Χρησιμοποιώντας το VR στην ποδοσφαιρική πρόσληψη


  

Η πρόσληψη ποδοσφαίρου στο κολέγιο είναι μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική διαδικασία που συχνά καθορίζει τις μελλοντικές επαγγελματικές προοπτικές των επίδοξων παικτών. Για να ενισχυθεί αυτή η διαδικασία και να ισορροπηθούν τα αγωνιστικά πεδία, το αθλητικό τμήμα του Iowa State University και το Κέντρο Εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας (VRAC) έχουν κατασκευάσει το πιο εξελιγμένο και έξυπνο περιβάλλον VR στον κόσμο με την υψηλότερη ανάλυση. Το περιβάλλον VR, C6, είναι μια καλύτερη και πιο συγκλονιστική εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή εμπειρία του παιχνιδιού. Μια μελέτη χρήστη διαπίστωσε ότι τόσο το C6 όσο και το HMD έχει  τεράστιες βελτιώσεις σε σχέση με την παραδοσιακή πρακτική της χρήσης καταγραμμένων βίντεο .

 

 VR και το μέλλον του ποδοσφαίρου

Οι εμπειρογνώμονες του κλάδου και οι αναλυτές αναμένουν ότι η εικονική πραγματικότητα θα αποτελέσει τη βάση της πρακτικής καθοδήγησης και προσλήψεων του NFL. Το VR παρέχει μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση παιχνιδιών από την παραδοσιακή έρευνα. Η εικονική πραγματικότητα  θα επιτρέψει επίσης στους ανιχνευτές να αναγνωρίσουν σωματικές και μηχανικές ατέλειες που έχουν κάνει ορισμένους φαινομενικά προικισμένους αθλητές να αποτύχουν. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι συσκευές VR παρέχουν στους ερευνητές μοναδικά σύνολα δεδομένων που μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για την αξιολόγηση των παικτών. Οι προπονητές θα είναι επίσης σε θέση να εντοπίσουν τους παίκτες που αναζητούν.

 

Επιμέλεια: Παπάζογου Φίλιππος

Συντακτική Ομάδα Athlometrix