Γυμναστείτε Παρέα με τον Σκύλο Σας
Αν ισχυρίζεστε πως ο σκύλος σας είναι ο καλύτερος σας φίλος και δεν τα κάνετε όλα μαζί του, τότε μάλλον ψεύδεσθε! Νομίζετε ότι με μια βόλτα την ημέρα και με λίγο φαγητό τον κρατάτε ευχαριστημένο; Ξανασκεφτείτε το!

Τα σκυλιά θέλουν να νιώθουν καθημερινά την αγάπη σας. Στην πραγματικότητα είναι «ερωτευμένα» με τα αφεντικά τους! Το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να τους αφιερώνετε καθημερινά λίγο περισσότερο από τον χρόνο σας. Αν θεωρείτε ότι ο σκύλος αποτελεί δέσμευση και πως σας αποτρέπει από το να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας, τότε μάλλον κάτι έχετε παρανοήσει.

Η νέα μόδα και οι τάσεις των trends θέλουν τους ανθρώπους να γυμνάζονται μαζί με τα σκυλιά τους! Ιδιαιτέρως τις ζεστές ημέρες όταν και θα βρίσκεστε κυρίως σε κάποιο μέρος της εξοχής (είτε σε πάρκα της πόλης) είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γυμναστείτε παρέα με τον "κολλητό" σας.

Παρακάτω θα δούμε ορισμένους τρόπους γυμναστικής μαζί με τον σκύλο σας. Όχι δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, απλα σας τους υπενθυμίζουμε:

 

Βγείτε για Τρέξιμο
Αν και δεν ενδείκνυται στους δρόμους της πόλης να τρέχετε παρέα με τον σκύλο σας, είναι μια πολύ καλή ιδέα για τρέξιμο στην εξοχή και γενικά σε μέρη όπου δεν περνούν συχνά αυτοκίνητα. Αρκεί να έχετε εκπαιδεύσει το σκύλο σας από μικρό να σας ακολουθεί και χωρίς λουρί ώστε να το ευχαριστηθείτε περισσότερο. Αν και υπάρχουν πλέον και ειδικά λουριά, τα οποία τα δένετε στη μέση σας και δεν χρειάζετε να τα κρατάτε στο χέρι. Αν μάλιστα έχετε τη δυνατότητα να τρέξετε στην αμμουδιά της παραλίας, τότε η ενδυνάμωση σας γίνεται ακόμη καλύτερη!

 

Τρέξιμο μετ' εμποδίων
Εμπλουτίστε το τρέξιμο σας με άλματα. Τόσο εσείς, όσο και ο σκύλος σας θα βελτιώσετε μια σειρά από σημαντικά πράγματα της φυσικής σας κατάστασης. Τα άλματα κατά το τρέξιμο προσφέρουν σημαντική ενδυνάμωση των ποδιών, καθώς και βελτίωση της ισορροπίας του σώματος.

 

Κάμψεις (Push Ups) και Κοιλιακοί
Σίγουρα κάποια στιγμή της ζωής σας ενώ παίζατε με το σκύλο βρεθήκατε ξαφνικά στο πάτωμα και εκείνος από πάνω σας! Ως γνωστόν, το επιπλέον βάρος επάνω στο σώμα σας τη στιγμή των κάμψεων και τον κοιλιακών προκαλεί μεγαλύτερη τριβή, άρα και περισσότερη ενδυνάμωση λόγω της έξτρα αντίστασης. Μπορείτε λοιπόν να «εκμεταλλευτείτε» την παρέα του "κολλητου" σας και να γυμναστείτε όσο εκείνος αράζει επάνω σας! 

Πηγαίνετε για Κολύμπι
Οι σκύλοι το Καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες υποφέρουν! Αυτό συμβαίνει καθώς δεν διαθέτουν ιδρωτοποιούς αδένες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ιδρώσουν και να αποβάλλουν τη θερμότητα από το σώμα τους. Αυτός είναι και ο λόγος που θα δείτε τα σκυλιά να μπαίνουν με λαχτάρα μέσα στο νερό (έστω στα ρηχά) όταν πάτε παρέα στη θάλασσα. Παράλληλα, μαζί με το φιλαράκι σας μπορείτε να κολυμπάτε κι εσείς προς δικό σας όφελος. Αν το αγαπημένο σας κατοικίδιο διστάζει να βουτηξει... απλά ρίξτε του το αγαπημένο του μπαλάκι στα ρηχά και περιμένετε...

 

Προπόνηση Τένις ή Μπέιζμπολ
Τώρα που είπα τη λέξη... μπαλάκι, μου ήρθε στο μυαλό το μπαλάκι του τένις! Μήπως ασχολείστε με αυτό το άθλημα και ξοδεύετε αμέτρητο χρόνο για να μαζεύετε τα μπαλάκια σας από κάτω; Τώρα ήρθε η ώρα να γυμναστείτε αλλά και να γυμνάσετε το σκύλο σας σε ένα ανοιχτό γήπεδο τένις! Αρκεί να έχετε εκπαιδεύσει το «κουτάβι» σας να σας φέρνει το μπαλάκι! Ακόμη και 100 επαναλήψεις να κάνετε προπόνηση στο σερβίς σας, το μπαλάκι θα επιστρέφει ώς δια μαγείας σε εσάς, ενώ παράλληλα ο καλύτερος σας φίλος θα γυμνάζεται διανύοντας μια απόσταση 25 περίπου μέτρων ξανά και ξανά! Το ίδιο μπορείτε να δοκιμάσετε ώστε να κάνετε την πρακτική σας στις ρίψεις σας αν παίζετε μπέιζμπολ!

 

Yoga με τον σκύλο!
Ένα από τα περίφημα fitness Trends του 2018 στην Αμερική ήταν η Yoga με τον σκύλο, ή αλλιώς... "Doga"! Μια σειρά από ασκήσεις Yoga στις οποίες συμμετέχουν οι αγαπημένοι μας φίλοι μπήκε στη ζωή των Αμερικανών, οι οποίοι προσάρμοσαν κάθε άσκηση ευλυγισίας, ενδυνάμωσης και ισορροπίας στις ικανότητες και ανάγκες των σκύλων τους! Το αποτέλεσμα; Σε αρκετές περιπτώσεις εντυπωσιακό! Αρκεί φυσικά ο αγαπημένος σας σκύλος να είναι υπάκουος...

 

Επιμέλεια: Με την ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μου, Ασημακόπουλος Παναγιώτης

Αρχισυντάκτης Athlometrix