Έξυπνοι Τρόποι Για Να Βάλουμε Τα Φρούτα Στην Καθημερινότητα Μας
Όπως όλοι γνωρίζουμε τα φρούτα παίζουν σημαντικό ρόλο στην διατροφή και στην υγεία μας. Ως γνωστόν ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, γι’ αυτό ο καλύτερος τρόπος για να ανταποκρθούμε στο συγκεκριμένο ρητό, είναι να καταναλώνουμε ένα φρούτο ανάμεσα από κάθε γεύμα.

Πολλές φορές μετά από ένα κυρίως γεύμα, η ένα σνακ ξεχνάμε το φρούτο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με περισσότερες θερμίδες, χωρίς καμία αξία. Κατ’ επέκταση αυτό σημαίνει αύξηση σωματικού βάρους.

Για μια σωστή διατροφή το ιδανικό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να καταναλώνουμε 3 φορές την ημέρα μια μερίδα φρούτα. Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές ιδέες για το πως να καταναλώνετε εύκολα φρούτα, χωρίς να το βλέπετε σαν αγγαρεία. Μη ξεχνάμε πως το Καλοκαίρι και οι αυξημένες θερμοκρασίες είναι σύμμαχος μας στο να αποφεύγουμε τα «βαριά» φαγητά και να προτιμούμε τα δροσιστικά φρούτα.

 

Φρουτοσαλάτα
Πολλές φορές είναι βαρετό να τρώμε ένα ολόκληρο φρούτο. Ένας έξυπνος τρόπος να κάνουμε πιο ευχάριστο το γεύμα μας, είναι να φτιάξουμε μια φρουτοσαλάτα. Διαλέγουμε 3 αγαπημένα φρούτα και τα κόβουμε σε ένα πιάτο. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη κανέλα. Άλλος ένας τρόπος είναι να το συνδυάσουμε και με γιαούρτι και μέλι. Η φρουτοσαλάτα αποτελεί μια καλή ιδέα για βραδινό γεύμα. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος να πάρουμε βιταμίνες και άλλα θρεπτικά στοιχεία.

 

Σαλάτα Λαχανικών μαζί με φρούτα
 

Άλλος ένας ιδιαίτερος τρόπος είναι να συνδυάσουμε την σαλάτα λαχανικών μαζί με φρούτα. Μπορούμε να προσθέσουμε στο μαρούλι ή το λάχανο μήλο, αχλάδι  η ότι φρούτο θέλουμε . Επίσης προσθέτουμε κανονικά ελαιόλαδο και αν θέλουμε και λίγο μέλι.Ακόμη έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά. Τέλος, μπορούμε να συνοδεύσουμε την σαλάτα μαζί με το κυρίως γεύμα μας.

 

Smoothies
 

Διαλέγουμε τα αγαπημένα μας φρούτα και τα χτυπάμε στο μπλέντερ. Μπορούμε να προσθέσουμε γάλα η και μέλι για ακόμα πιο γλυκιά γεύση. Καλό θα είναι να το καταναλώσουμε στην αρχή της ημέρας.

 

Ανάμεικτος χυμός φρούτων
 

Όπως γνωρίζουμε οι χυμοί φρούτων δεν είναι η πιο υγιεινή επιλογή. Δεν περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες και έχουν υψηλό ποσοστό ζάχαρης. Έτσι καλό θα είναι να διαλέξουμε πάνω από ένα φρούτο για να κάνουμε έναν χυμό. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό από πορτοκάλι και να προσθέσουμε μήλο, σταφύλι, ρόδι , μπανάνα, αχλάδι.

 

Κλείνοντας δεν ξεχνάμε να βάζουμε τα φρούτα σε ένα ορατό σημείο ώστε να τα καταναλώνουμε πιο γρήγορα. Αποφεύγουμε να τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο. Βάζοντας προτεραιότητα στα φρούτα, μαθαίνουμε σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής γεμίζοντας με βιταμίνες τον οργανισμό μας.

 

Επιμέλεια: Στέλιος Μπάμπαλης

Συντακτική Ομάδα Athlometrix