Δώστε Κίνητρο Στα Παιδιά να Κρατηθούν Σε Φόρμα
Με την αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας να αποτυπώνεται σε έρευνες με εντυπωσιακά αυξημένα ποσοστά, οι γονείς και οι φροντιστές πρέπει να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην προστασία της υγείας των παιδιών. Η κατανάλωση υγιεινών τροφών αποτελεί βασικό παράγοντα για τη διατήρηση της συνολικής ευημερίας τους. Αλλά, αυτό πρέπει να εξισορροπηθεί με τακτική σωματική δραστηριότητα.

Τα παιδιά που είναι σωματικά ενεργά σε τακτική βάση θα αποκομίσουν τεράστια οφέλη.

 

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι νέοι που αθλούνται συστηματικά: • Είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν υπέρβαροι

 • Έχουν μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2

 • Μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και την πίεση του αίματος

 • Έχουν υψηλότερη αυτοεκτίμηση και μειωμένη συχνότητα κατάθλιψης και άγχους

 • Είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν ισχυρά οστά και μυες

 • Είναι πιο προσεκτικοί στο σχολείο


 

Τώρα που γνωρίζουμε γιατί τα παιδιά πρέπει να είναι ενεργά, ήρθε η ώρα να τα σηκώσουμε και να κινηθούμε. Δείτε πώς: 1. Εστίαση στη διασκέδαση. Δεν χρειάζεται να το ονομάζετε "άσκηση". Θεωρείτε ότι είναι μια δραστηριότητα. Μάθετε ποιες από τις ερωτήσεις του παιδιού σας αρέσουν και τις ενθαρρύνετε.

 2. Περιορίστε την ώρα της τηλεόρασης και του υπολογιστή. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει όχι περισσότερο από "δύο ώρες καθημερινής έκθεσης των μέσων ενημέρωσης" για παιδιά ηλικίας δύο ετών και άνω. Όταν παρακολουθούν ή κάνουν κλικ, σιγουρευτείτε ότι κάνουν διαλείμματα και μετακινούνται.

 3. Προγραμματίστε ημερομηνίες παιχνιδιού. Η λέξη κλειδί εδώ είναι "παιχνίδι". Έχετε το παιδί σας να συγκεντρωθεί μαζί με έναν φίλο και να παίξει ένα παιχνίδι με ετικέτα, να αγωνιστεί κάτω από το μπλοκ (στην γειτονιά) ή να κλωτσήσει μια μπάλα τριγύρω.

 4. Δραστηριοποιηθείτε ως οικογένεια. Δημιουργήστε μερικές αστείες κινήσεις χορού. Τοποθετήστε ένα δίχτυ και τραβήξτε στεφάνια. Θα μπορούσατε επίσης να επισκεφθείτε ένα ζωολογικό κήπο, να παίξετε μίνι γκολφ ή να απολαύσετε άλλες δραστηριότητες όπου καλύπτεται πολύ το έδαφος με τα πόδια.

 5. Επιλέξτε γυμναστήρια με προσανατολισμό. Για τα επόμενα γενέθλια του παιδιού σας, σκεφτείτε να του δώσετε ένα σκοινί (ιμάντας εκγύμνασης), ένα μίνι τραμπολίνο, ένα hula-hoop, κάτι που θα ενθαρρύνει την κίνηση.gym

 6. Καθάρισε. Οι δουλειές του σπιτιού δεν πρέπει να είναι αγγαρεία. Τραγουδήστε ένα ανόητο τραγούδι με το παιδί σας καθώς εσείς καθαρίζετε και τα δύο τραπέζια. Δείτε πόσο και οι δύο μπορείτε να κρατήσετε ένα αστείο πρόσωπο ενώ διπλώνετε και βάζετε μακριά τα ρούχα. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν να πλύνουν το αυτοκίνητο. Σε μια ζεστή μέρα, αυτό μπορεί να μετατραπεί σε παιχνίδι νερού.

 7. Περάστε χρόνο στο εμπορικό κέντρο. Πήγαινετε στην παιδική χαρά. Σίγουρα, τα περισσότερα εμπορικά κέντρα έχουν παιδότοπους. Αλλά, όταν ο καιρός είναι καλός, απολαύστε ένα τοπικό πάρκο ή παιδική χαρά. Ο νωπός αέρας πάντα κάνει καλό το σώμα, ειδικά ένα μικρό σώμα όπως αυτό του παιδιού σας.

 8. Να είστε οι ίδιοι πρότυπο φυσικής κατάστασης. Είναι πολύ πιο εύκολο να παρακινήσετε τα παιδιά να είναι ενεργοί, εάν έχετε έναν ενεργό τρόπο ζωής πρώτα εσείς οι ίδιοι. Είτε ακολουθείτε ένα δομημένο πρόγραμμα γυμναστικής είτε είστε τυχεροί και έχετε χρόνο να συμμετέχετε σε κάποια πρωινά τμήματα γυμναστικής, αφήστε τους να σας δουν να αθλείστε. Θα τους εμπνεύσει πιθανό να κάνουν το ίδιο.

 9. Ενθαρρύνετε το περπάτημα ή την ποδηλασία όποτε είναι εφικτό. Αυτό είναι εύκολο να επιτευχθεί αν ζείτε κοντά σε καταστήματα, βιβλιοθήκες ή άλλα μέρη που επισκέπτεστε τακτικά. Εάν ζείτε σε απομακρυσμένη περιοχή, δημιουργήστε μια ασφαλή διαδρομή για περιήγηση με ποδήλατο ή με τα πόδια με το παιδί σας.

 10. Να είστε υπέρμαχος της γυμναστικής στο σχολείο του παιδιού σας. Ξέρετε πόση σωματική δραστηριότητα παίρνει το παιδί σας στο σχολείο; Τώρα είναι η ώρα για να μάθετε. Αν δεν σας αρέσει η απάντηση, συλλέξτε υποστήριξη από άλλους γονείς για να επιβάλλετε θετικές αλλαγές.


 

Σημειώσεις: Η American Heart Association συνιστά:


Όλα τα παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω θα πρέπει να συμμετέχουν σε τουλάχιστον 30 λεπτά απολαυστικής, μέτριας έντασης σωματικής άσκησης καθημερινά. Οι δραστηριότητες αυτές θα πρέπει να είναι κατάλληλες για την ανάπτυξη και ποικίλες.

Εάν το παιδί σας δεν έχει διάλειμμα πλήρους διάρκειας 30 λεπτών κάθε μέρα, προσπαθήστε να δώσετε τουλάχιστον δύο περιόδους 15 λεπτών ή τριών περιόδων 10 λεπτών στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν σε έντονες δραστηριότητες κατάλληλες για την ηλικία, το φύλο και το στάδιο σωματικής άσκησης και συναισθηματική ανάπτυξη. Οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τη σωματική ή γενική υγεία του παιδιού σας πρέπει να συζητούνται με τον παιδίατρο.

 

ΠΗΓΗ