Ασκήσεις Με Λάστιχα Γυμναστικής Για το Σπίτι!
Σε προηγούμενο άρθρο μας πριν το Καλοκαίρι, μιλήσαμε για τα είδη των λάστιχων γυμναστικής και την λειτουργία τους. Το Φθινόπωρο έφτασε και η ρουτίνα μαζί του. Ο ελεύθερος χρόνος ολοένα και λιγοστεύει και η τακτική γυμναστική αποτελεί είδος προς εξαφάνιση! Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια σειρά από ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι!

Αρκεί μια δοκιμή που θα σας πείσει ότι μπορείτε με ένα λάστιχο να αντικαταστήσετε ένα ολόκληρο γυμναστήριο για την ενδυνάμωση σας τοπικά!

 

Ασκήσεις με λάστιχα για το στήθος


 

Push ups με λάστιχο γυμναστικής
Τοποθετήστε το λάστιχο στη μέση της πλάτης, κάτω από το ύψος από της μασχάλης. Πάρτε θέση για push ups και ξεκινήστε!
Μπορεί να μην μπορείτε να κάνετε πολλά push ups ήδη χωρίς τα λάστιχα, όμως δεν έχει σημασία, γιατί ακόμα και αυτή η μικρή διαφορά στην άσκηση θα σας γυμνάσει πιο αποτελεσματικά ακόμα και αν δεν κάνετε τόσες πολλές επαναλήψεις. Φροντίστε απλώς να κάνετε την άσκηση καθημερινά αν δεν μπορείτε να κάνετε πάρα πολλές επαναλήψεις. Εναλλακτικά μπορεί να πάρετε τη θέση σανίδα με το λάστιχο στην πλάτη, ακόμα και έτσι θα νιώσετε ένα μικρό κάψιμο.

 

Εκτάσεις flys με λάστιχο γυμναστικής
Τοποθετήστε το λάστιχο σε ένα σταθερό σημείο του σπιτιού, αυτό μπορεί να είναι το χερούλι μιας πόρτας (από την πίσω μεριά από αυτή που θα κάνετε την άσκηση). Σταθείτε κάθετα στον τοίχο που έχει η πόρτα, δηλαδή με το σώμα να έχει την πόρτα στο πλάι και πιάστε την λαβή. Σφίξτε τους κοιλιακούς και χωρίς να κινήσετε τον κορμό σας φέρτε το χέρι που κρατάει το λάστιχο στο ύψος των ώμων και κάντε την κίνηση να το φέρετε προς το κέντρο του σώματός σας.

 

Τέντωμα χεριών πατώντας το λάστιχο
Η άσκηση είναι πολύ απλή. Πατήστε με το ένα σας πόδι την μια άκρη από το λάστιχο και κρατήστε κοντά στο στήθος σας την άλλη. Τώρα κρατήστε την λαβή και τεντώστε το χέρι προς τον ουρανό, κάντε δηλαδή μια κάθετη κίνηση. Με αυτόν τον τρόπο γυμνάζετε τους τρικέφαλους, ενώ ταυτόχρονα αυξάνετε τις καύσεις του σώματος μιας και αποτελεί ένα είδος «κωπηλατικής» άσκησης.

 

Ασκήσεις με λάστιχα για τα πόδια


Καθίσματα με λάστιχο γυμναστικής
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τα Squats, απλά πάρτε θέση για καθίσματα και πατήστε με τα δύο σας πόδια το λάστιχο ενώ κρατάτε στα χέρια τα χερούλια. Κάντε τώρα κάθισμα. Ωραίο το κάψιμο στα πόδια ε;

 

Προβολές με λάστιχο γυμναστικής
Σε αυτή την περίπτωση δεν θα πάμε να κάνουμε την κίνηση για την προβολή. Θα πατήσουμε το λάστιχο με το ένα πόδι και θα πιάσουμε τα χερούλια από το λάστιχο αλλά πίσω από τους ώμους. Σε αυτή τη θέση απλά λυγιστά τα γόνατα μέχρι να σχηματίσουν ορθή γωνία.

 

Leg curl για τους μηρούς με λάστιχο
Αυτή την άσκηση μπορείτε να την κάνετε και με το όργανο γυμναστικής για τους μηριαίους που υπάρχει στο γυμναστήριο. Είναι αρκετά απλή και αυτή. Δέστε πάλι την άκρη από το λάστιχο γυμναστικής σε ένα σταθερό σημείο που να έχει χώρο μπροστά. Την άλλη άκρη δέστε την στους αστραγάλους σας. Στην πορεία καθίστε μπρούμυτα με ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας. Χωρίς να κουνάτε την μέση σας, φέρτε τις φτέρνες σας προς τους γλουτούς σας, μείνετε για λίγο ώστε να νιώσετε κάψιμο και στην πορεία τεντώστε τα πόδια πίσω.

 

Donkey kickbacks με λάστιχα ενδυνάμωσης
Πάρτε θέση στο στρώμα γυμναστικής όπως η φωτογραφία, δηλαδή στερεωθείτε στα γόνατα και στους αγκώνες. Περάστε το λάστιχο γυμναστικής στο πέλμα του ενός ποδιού ενώ εσείς κρατάτε τις άκρες. Προσοχή θα πρέπει το λάστιχο να περνάει κάτω από τις μασχάλες και τα χέρια να πιάνουν τα χερούλια από την εσωτερική μεριά. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε προέκταση στο πόδι με το λάστιχο προς τα πίσω και ίσως λίγο πιο πάνω από το ύψος του κορμιού σας. Πάμε να δούμε!

 

Ασκήσεις με λάστιχα για την πλάτη


Κωπηλατική με λάστιχο
Καθίστε στο πάτωμα οκλαδόν ή πάνω σε μια καρέκλα ενώ έχετε στερεώσει το λάστιχο σε ένα σταθερό σημείο. Κρατήστε ίσια την πλάτη σας και τη μέση σας και λυγίστε τους αγκώνες ενώ τραβάτε το λάστιχο μέχρι τα χέρια σας να σχηματίσουν ορθή γωνία. Τεντώστε τα χέρια μπροστά και πάνε από την αρχή.

 

Κωπηλατική τύπου Bent over row με λάστιχο
Πατήστε τη μέση από το λάστιχο ενώ κρατάτε τα χερούλια. Φέρτε πίσω τους γοφούς και σκύψτε προς τα μπροστά ενώ κρατάτε τα χέρια σας βλέπουν το πάτωμα κρατώντας τα χερούλια. Λυγίστε τώρα τα χέρια σας μέχρι να φτάσουν παράλληλα με το πάτωμα. Κρατήστε για λίγο και επαναλάβετε.

 

Έλξεις με λάστιχα γυμναστικής
Καθίστε οκλαδόν σε ένα στρώμα γυμναστικής ενώ έχετε στερεώσει τη μέση από ένα λάστιχο σε ένα σταθερό σημείο. Κρατήστε τις λαβές με τεντωμένα χέρια και στην πορεία λυγίστε τους αγκώνες μέχρι να φτάσουν δίπλα στα πλευρά σας. Επαναλάβετε αργά.

 

Ασκήσεις χεριών με λάστιχα


Ασκήσεις δικέφαλων με λάστιχο
Πατήστε με τα δύο σας πόδια τη μέση από το λάστιχο ενώ κρατάτε τις λαβές δίπλα από τη λεκάνη σας τεντωμένα. Χωρίς να κινούνται οι βραχίονες και ενώ κρατάτε κοντά στο σώμα τα χέρια σας λυγίζουμε τον αγκώνα και ανεβάστε μέχρι τον ώμο.

 

Ασκήσεις τρικέφαλων με λάστιχο
Ξεκινήστε πατώντας την μια άκρη από το λάστιχο με το ένα σας πόδι. Με το ίδιο χέρι της ίδιας μεριάς με το πόδι που πατάτε το λάστιχο κρατήστε το λάστιχο στο ύψος του αγκώνα. Με το άλλο σας χέρι κρατήστε την λαβή και τεντώστε προς τα πίσω όπως η φωτογραφία.

 

 

Πηγή