Βασικά Αγαθά Κόποις Κτώνται!
Αυτό το άρθρο γράφτηκε με αφορμή μερικά παράδοξα περιστατικά που έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο στη «Μαύρη Ήπειρο». Φυσικά και αναφερόμαστε στην Αφρική, η οποία ως γνωστόν πλήττεται από την φτώχεια, την πείνα και την εξαθλίωση. Την ίδια στιγμή που στην Ευρώπη και στην Αμερική τα χρήματα που ξοδεύονται -κυρίως στο ποδόσφαιρο- φτάνουν και περισσεύουν για να μπορέσουν να ζήσουν χιλιάδες παιδιά που δεν έχουν ούτε τα βασικά, στην Αφρική οι MVP των αγώνων ανταμείβονται με ανήκουστα βραβεία από τις ομοσπονδίες και διοργανώτριες αρχές!

 

Βγήκες MVP; Πλούτισες!


Πιο συγκεκριμένα στην Γκάνα, εν έτει 2018, ποδοσφαιριστής που αναδείχθηκε MVP του αγώνα κέρδισε 5 GB Internet για το κινητό του από χορηγό εταιρία κινητής τηλεφωνίας!

5 gb MVP Africa Ghana Soccer

Αντίστοιχα για το ίδιο πρωτάθλημα, άλλος αθλητής εξασφάλισε ένα ζευγάρι... σαγιονάρες Adidas!Την ίδια ώρα στη Ζιμπάμπουε, συνάδελφος των παραπάνω για τον ίδιο ακριβός λόγο, κέρδιζε σαν βραβείο... μια ντουζίνα μπύρες!Τελευταίο και πιο τραγικό δώρο από όλα όμως ήταν αυτό που δόθηκε στον MVP του μήνα για το πρωτάθλημα της Μποτσουάνα... Ένα καλάθι με λαχανικά. 

Πάνω απ όλα άνθρωποι


Ο αθλητισμός δεν κάνει διακρίσεις. Ο αθλητισμός ενώνει τον κόσμο και τον κάνει καλύτερο. Δικαίωμα στο όνειρο της καταξίωσης και της επιτυχίας έχουν όλοι, ανεξαρτήτου φυλής, χρώματος, κοινωνικής ή οικονομικής θέσης. Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι όποιος δουλεύει σκληρά και αναδεικνύει το ταλέντο του, αργά η γρήγορα πετυχαίνει. Δεν έχει σημασία από που ξεκινάει κάποιος, αλλά που θα φτάσει.

Αρκεί κανείς να δει τις κινηματογραφικές ταινίες «Pele» και «Goal», και θα συνειδητοποιήσει μέσα από 2 πραγματικές ιστορίες, πολύ σημαντικά πράγματα και αξίες σχετικά με την ανθρώπινη ζωή και τον αθλητισμό.

Αρκεί κάθε αθλητής που ξεκινάει την καριέρα του να σέβεται τους συνανθρώπους και συναθλητές του, να εκτιμάει όσα έχει και όσα του έχει δώσει η ζωή και οι άνθρωποι του απλόχερα, είτε αυτά είναι πολλά, είτε είναι λίγα.

Την επόμενη φορά που θα γκρινιάξετε στη μαμά σας γιατί η μπλούζα της αγαπημένης σας ομάδας είναι ακόμα άπλυτη, ή θα κλάψετε γιατί αντί για πίτσα σας μαγείρεψε σπανακόρυζο, καλά θα κάνετε να το ξανασκεφτείτε. Υπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο παιδιά που δεν έχουν ούτε τα βασικά για να ζήσουν και υπάρχουν ολόκληρες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες που τα προσφέρουν ως βραβεία πολυτελείας.