6 Ασκήσεις Για Ατομική Βελτίωση Φυσικής Κατάστασης- Εξειδίκευση Παίκτη Μπάσκετ
Η Καλοκαιρινή περίοδος προσφέρεται για ατομικές προπονήσεις σε παίκτες που συμμετέχουν σε ομαδικά αθλήματα. Ένα από αυτά είναι και το μπάσκετ.

Φυσικά αναφερόμαστε σε μια περίοδο πριν την προετοιμασία της ομάδας, όταν και ο παίκτης δουλεύει με σκοπό να βελτιώσει σημαντικά και απαιτούμενα στοιχεία του εκάστοτε αθλήματος. Είναι οι προπονήσεις όπου φορτώνει το πρόγραμμα του με βάρη και ασκήσεις ταχυδύναμης ώστε να γίνει πιο δυνατός, γρήγορος, αλτικός  και εκρηκτικός.Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον κατά την ομαδική προετοιμασία δεν υπάρχει ο χρόνος ο προπονητής της ομάδας να προπονεί κάθε παίκτη ξεχωριστά και εξειδικευμένα στις αδυναμίες του και δεύτερον γιατί κατά τη διάρκεια της χρονιάς ο παίκτης πρέπει να είναι έτοιμος και αποτελεσματικός. Μέσα στη σεζόν όπου οι παίκτες έχουν 2 και 3 αγώνες εβδομαδιαίως ή 1 αγώνα και 3 προπονήσεις ομαδικές, δεν υπάρχει επίσης ο χρόνος για έντονη προπόνηση στο γυμναστήριο.

Ψαξαμε και σας βρήκαμε 6 κορυφαίες ασκήσεις που κάνουν επαγγελματίες παίκτες μπάσκετ στις ατομικές τους προπονήσεις. Πως θα δείτε τα αποτελέσματα τους επάνω στις επιδόσεις σας; Μα φυσικά με τις μετρήσεις Φυσιομετρίας της Athlometrix. Και μην ξεχνάτε πως από τον προσεχή Σεπτέμβρη, κάθε παίκτης μπάσκετ θα μπορεί να αξιολογείται επάνω στα νέα πρωτόκολλα μετρήσεων Τεχνικής Μπάσκετ, μέσα από τη συμμετοχή του σε διασκεδαστικά Event μετρήσεων.

Πάμε όμως να δούμε τις ασκήσεις που θα σας ανεβάσουν επίπεδο:

 

1 Χειρισμός της μπάλας στη σκάλα
 

2 Ασκήσεις για γρήγορα πόδια στη σκάλα
 

3 Πλάγιες κινήσεις/ Γρήγορα Πόδια με Κώνους
 

4 Δρομικές Ασκήσεις με λάστιχο
 

5 Εκρηκτικότητα στα Lay Up
 

6 Αντίσταση με λάστιχο
 

 

Επιμέλεια: Ασημακόπουλος Παναγιώτης

Συντακτική ομάδα Athlometrix