5 Συνήθειες των Παιδιών που Μαρτυρούν το Άθλημα που τους Ταιριάζει
Το φθινόπωρο είναι η εποχή κατά την οποία ξεκινούν όχι μόνο τα σχολεία, αλλά και οι αθλητικές δραστηριότητες. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό ώστε να εκτονώνονται και να ξεφεύγουν από τις σχολικές τους υποχρεώσεις. Η καθημερινότητά τους διευκολύνεται και αποκτά ενδιαφέρον.

Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν η δραστηριότητα με την οποία έχουν επιλέξει να ασχοληθούν, τους ταιριάζει και τα ευχαριστεί. Για να πετύχει αυτό, θα πρέπει τα παιδιά να παροτρύνονται από τους γονείς να δοκιμάζουν διάφορα αθλήματα μέχρι να καταλήξουν στο κατάλληλο. Η ενασχόλησή τους με αυτό θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια εάν καλύπτει κάποια πτυχή της προσωπικότητάς τους.

Παρατηρώντας τα παιδιά ενώ παίζουν, μπορούμε από την πολύ μικρή ηλικία να διακρίνουμε κάποιες συνήθειές τους. Αυτές μπορούν να δείξουν στους γονείς ποια είναι η δραστηριότητα που πιθανά θα ενθουσιάσει το παιδί.

 

Παρακάτω αναφέρονται 5 συνήθειες παιδιών που συναντώνται συχνά:

 

Το παιδί που σπάνια περπατά και μονίμως τρέχει


Σε ένα προαύλιο σχολείου ή σε κάποια παιδική χαρά είναι πολλά τα παιδιά που τρέχουν αδιάκοπα. Κυνηγιούνται, κάνουν αγώνες ποιος θα φτάσει πρώτος σε ένα συγκεκριμένο σημείο και γενικά σπανίως περπατάνε. Για τα παιδιά αυτά κατάλληλη δραστηριότητα ίσως να αποτελεί ο στίβος και όλα του τα δρομικά αγωνίσματα.

 

Το παιδί που σκαρφαλώνει 

Αν το παιδί σας δεν χάνει την ευκαιρία να σκαρφαλώνει σε κάγκελα, δέντρα, πεζούλια και οτιδήποτε άλλο βρεθεί στο δρόμο του, τότε σίγουρα η αναρρίχηση θα είναι το άθλημα που θα το κερδίσει.

 

Το παιδί που η καλύτερή του παρέα είναι η μπάλα


Σε αυτή την περίπτωση οι επιλογές είναι πολλές. Όλες οι αθλοπαιδιές που παίζονται με μπάλα θα το ενθουσιάσουν. Μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, χάντμπολ και πολλά άλλα.

 

Το παιδί που χορεύει ασταμάτητα


Κάποια παιδιά δεν μπορούν να αντισταθούν να κινηθούν ρυθμικά στο άκουσμα της μουσικής. Η ασχολία που θα συνεπάρει τα παιδιά αυτά είναι σίγουρα ο χορός κάθε είδους, η ρυθμική ή το μπαλέτο.

 

Το παιδί που λατρεύει το νερό


Αν στις καλοκαιρινές σας διακοπές δυσκολευόσασταν να πείσετε τα παιδιά να βγούνε από τη θάλασσα ώστε να αφήσετε την παραλία, τότε πρέπει σίγουρα να επισκεφτείτε ένα κολυμβητήριο. Το παιδί θα βρει ενδιαφέρον οποιοδήποτε άθλημα διαδραματίζεται στην πισίνα. Οι επιλογές κι εδώ είναι αρκετές. Κολύμβηση, πόλο, συγχρονισμένη κολύμβηση, ακόμη και καταδύσεις.

 

Όποια κι αν είναι η δραστηριότητα, τα οφέλη είναι δεδομένα τόσο για τη φυσική κατάσταση του παιδιού όσο και για την ψυχολογική.

 

Επιμέλεια: Βούρου Ιζαμπέλα

Συντακτική ομάδα Athlometrix