5 Αθλητικές Ταινίες Που Θα Κολλήσεις
Όλοι μας κολλάμε μερικές φορές σε διάφορες καταστάσεις, κι αυτές είναι οι περιπτώσεις που χρειαζόμαστε κάποιο κίνητρο. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να βρούμε το κίνητρο μέσα μας και εκεί είναι όπου οι ταινίες μπορούν πραγματικά να μας δείξουν το δρόμο. Υπάρχουν ταινίες που αφορούν τον αθλητισμό βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα δείχνοντας ρεαλιστικά τη δυσκολία του κάθε αθλητή σε σωματικό αλλά κυρίως σε πνευματικό επίπεδο έτσι ώστε να ανταπεξέλθει στη ζωή του.

 

ROCKY
Η ιστορία ενός πυγμάχου που ξεκινάει από χαμηλά δίνοντας ερασιτεχνικές μάχες για να μπορέσει να ζήσει και τελικά μετά από πολύ σκληρή προπόνηση και δυσκολίες στη προσωπική του ζωή καταφέρνει να φτάσει στη κορυφή. Η ταινία ROCKY με πρωταγωνιστή τον Sylvester Stallone έκανε τεράστια επιτυχία κι έκανε πολλούς νέους να ασχοληθούν με την πυγμαχία. Η επιτυχία της ταινίας δεν έμεινε μόνο στην πρώτη καθώς ακολούθησαν ακόμα άλλες 7 ταινίες ROCKY.

 

UNBROKEN (ΑΛΥΓΙΣΤΟΣ)
Η απίστευτη πραγματική ιστορία του ολυμπιονίκη στο τρέξιμο Louis Zamperini ο οποίος μετά τους ολυμπιακούς αγώνες του 1936 βρέθηκε να πολεμάει στον Β' παγκόσμιο πόλεμο και να αιχμαλωτίζεται από τους Ιάπωνες. Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες που βίωσε ως όμηρος δεν σταμάτησε να προπονείται, δεν λύγισε στον πόλεμο και κατάφερε να επιβιώσει και να δείξει πως αν έχεις θέληση για κάτι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

 

 

 

COACH CARTER
Όταν ο προπονητής Κen Carter αναλαμβάνει να προπονήσει την ομάδα μπάσκετ του λυκείου που ο ίδιος φοιτούσε μικρός αντιλαμβάνεται πως οι παίχτες του είναι αγενής, δεν διαβάζουν και δεν δείχνουν σεβασμό σε κανένα. Παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καταφέρνει να βάλει στο σωστό δρόμο τους παίχτες του τόσο στο γήπεδο όσο και στα σχολικά τους μαθήματα και στη προσωπική τους ζωή.

 

 

KARATE KID
Όταν ο νεαρός Daniel μετακομίζει σε νέα πόλη δέχεται bullying (εκφοβισμός) εκτός και εντός του σχολίου από τους συμμαθητές του, οι οποίοι χρησιμοποιούν πάνω του τις πολεμικές τέχνες που γνωρίζουν. Ο Daniel δέχεται τη βοήθεια ενός έμπειρου δάσκαλου πολεμικών τεχνών για να αντιμετωπίσει στο τουρνουά καράτε τους συμμαθητές του. Μετά από σκληρές προπονήσεις καταφέρνει να καλλιεργήσει την αυτοπεποίθηση του και τη δεξιότητα του στο καράτε με αποτέλεσμα να βγει νικητής στο τέλος.

 

Bend it like Becham
Η Jes έρχεται σε σκληρή αντιπαράθεση με την οικογένεια της, καθώς το όνειρο της είναι να γίνει επαγγελματίας αθλήτρια ποδοσφαίρου, ενώ η οικογένεια της θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμα του δικηγόρου. Μέσα στη ταινία βλέπουμε τη μάχη της Jes που κυνηγάει απελπισμένα το όνειρο της και στο τέλος χάρει στην υπομονή κι επιμονή που δείχνει τα καταφέρνει.

 

Ο συνδυασμός των ταινιών με τον αθλητισμό άσχετα με το αν είναι πραγματικά ή φανταστικά τα γεγονότα, ασκούν τρομερή επιρροή και κίνητρο στον κόσμο του αθλητισμού αλλά και γενικότερα σε όλο το κόσμο. Όταν βλέπουμε μια κατάσταση από διαφορετική οπτική γωνία, παρατηρούμε ορισμένες πτυχές που αγνοούσαμε κι αυτό πάντα δίνει στο μυαλό νέες διεξόδους.

 

Επιμέλεια : Φίλιππος Παπάζογλου

Συντακτική Ομάδα Athlometrix