5 Ασκήσεις που Συμβάλλουν στην Εκγύμναση του Στήθους
Το στήθος το οποίο περιλαμβάνει τους θωρακικούς μύες, είναι η μυϊκή ομάδα που προπονείται περισσότερο από όλες τις υπόλοιπες. Αυτό είναι μία λάθος αντίληψη και νοοτροπία κάποιων ανθρώπων οι οποίοι δίνουν έμφαση στο στήθος λόγω το ότι είναι ένας εντυπωσιακός μυς και φαίνεται πιο πολύ σε σύγκριση με την πλάτη. Πρέπει να δίνεται έμφαση σε όλες τις μυϊκές ομάδες και να μην γίνονται διακρίσεις. Παρακάτω θα δούμε 5 ασκήσεις για ένα δυνατό στήθος.

 

Πιέσεις Στήθους σε Ίσιο Πάγκο


Είναι η άσκηση που έχεις στο μυαλό σου από την προηγούμενη μέρα, η άσκηση κατατεθέν για το στήθος, ίσως και από τις πιο ωραίες και δυνατές ασκήσεις στο γυμναστήριο. Μπορεί να εκτελεσθεί είτε με ελεύθερη μπάρα είτε με αλτήρες. Ο μείζων θωρακικός, η πρόσθια μοίρα του δελτοειδή και ο τρικέφαλος είναι οι μύες που γυμνάζονται με αυτή την άσκηση.

 

Πιέσεις Στήθους σε Επικλινή Πάγκο


Εκτελείται με τον ίδιο τρόπο όπως και στον ίσιο με τη μόνη διαφορά πως ο πάγκος βρίσκεται στις 45 μοίρες. Σε αυτή τη θέση δουλεύει πιο πολύ ο ελάσσων θωρακικός και φυσικά ο δελτοειδής και ο τρικέφαλος.

 

Κάμψεις


Όλοι στο μυαλό μας όταν ακούμε κάμψεις έχουμε τις ειδικές δυνάμεις και την χαρακτηριστική έκφραση «θέσεις για κάμψεις». Οι κάμψεις είναι από τις βασικότερες ασκήσεις για το στήθος καθώς εκτελείται με το δικό μας σωματικό βάρος. Για να αυξήσουμε το επίπεδο δυσκολίας μπορούμε να τοποθετήσουμε τα πόδια μας ψηλότερα από το κορμό μας, είτε να τοποθετήσουμε βάρος πάνω μας. Γενικά υπάρχουν πολλές παραλλαγές κάμψεων «με παλαμάκια, με ένα χέρι, με τα χέρια να βρίσκονται σε κλειστή λαβή».

 

Βυθίσεις στο Δίζυγο


Μία τρομερή άσκηση που εκτελείται ουσιαστικά και αυτή με το βάρος του σώματος μας όπως και στις κάμψεις. Εφόσον θέλουμε να επικεντρωθούμε στους μύες του θώρακα, κατά την εκτέλεση της άσκησης ο ασκούμενος πρέπει να πέφτει προς τα μπροστά καθώς αν πέφτει κατακόρυφα θα επικεντρωθεί στον τρικέφαλο.

 

Cross Over


Για να εκτελεστεί η άσκηση χρειάζεται ψηλή τροχαλία. Τα χέρια θα πρέπει να είναι κάτω από τους ώμους και οι αγκώνες ελαφρώς λυγισμένοι. Ουσιαστικά οι κινήσεις θα πρέπει να γίνονται σταθερά και ελεγχόμενα. Δίνει έμφαση στους θωρακικούς μυς καθώς και οι δελτοειδείς δέχονται ερέθισμα.

 

 

Επιμέλεια: Παπάζογλου Φίλιππος
Συντακτική ομάδα Athlometrix