4 Συμβουλές Για Την Καταπολέμηση Του Άγχους
Οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας κατακλύζονται από άγχος, το οποίο προέρχεται από τις δυσκολίες της καθημερινότητας και την πίεση διάφορων υποχρεώσεων.

Αυτη η κατάσταση έχει διάφορες συνέπειες σε οικογενειακό, εργασιακό και συναισθηματικό επίπεδο. Το επίπεδο της ευτυχίας μας δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τον εαυτό μας. Επομένως, όσο εύκολα μπορούμε να μπούμε σε έναν καθημερινό συναισθματικό κικαιώνα εξ' αιτίας μιας σειράς θεμάτων που μας απασχολούν, άλλο τόσο εύκολα μπορούμε να «στρώσουμε» καλύτερα ώστε να «κοιμηθούμε» και καλύτερα.

Παρατηρούμε ότι ακόμη και οι αθλητές χρειάζεται να διαχειρίζονται την πίεση και το άγχος των μεγάλων αγώνων. Γι αυτό και σε αρκετές περιπτώσεις χρειάζεται να καταφεύγουν σε αθλητικούς ψυχολόγους ώστε να προετοιμάζονται κατάλληλα.

 

ψάρια

Παρακάτω θα σας αναφέρουμε 4 βασικές ιδέες για την καταπολέμηση και αποφυγή του άγχους.

 

1. Καταπολεμήστε τις αρνητικές σκέψεις


Ακόμα και όταν όλα σου πάνε στραβά προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά. Πάντα θα υπάρχουν προβλήματα, καλό θα είναι όμως να μην σκεφτόμαστε αρνητικά και να βρίσκουμε λύσεις σε ότι προκύπτει. Έτσι αλλάζουμε τον τρόπο ζωής μας κάνοντας θετικές σκέψεις. Σε αρκετές περιπτώσεις αρκεί να αναλογιστεί κανείς αν μπορεί ή δεν μπορεί να λύσει ένα πρόβλημα και θα καταλάβει πως πρέπει να ανησυχεί λιγότερο! 

2. Ξεκινήστε ένα άθλημα ή ένα χόμπι


Με την άθληση παράγονται στον οργανισμό ενδορφίνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες ώστε να μας γεμίζουν με χαρά. Προσπάθησε παρά το δύσκολο πρόγραμμα που έχεις, να βρεις χρόνο για γυμναστική. Αυτό θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις από το στρες της καθημερινότητας . Το να ασχοληθείς με ένα χόμπι, δεν θα πρέπει να αποτελεί δέσμευση, αλλά έναν τρόπο να βελτιωθεί η ψυχολογία σου με κάτι ευχάριστο. Επίσης αυτό θα σε βοηθήσει στο να μείνεις μακριά από smartphones, υπολογιστές και ηλεκτρονικά, μια κατάσταση που σύμφωνα με τους ειδικούς οδηγούν τα άτομα στην απομόνωση, αποξένωση και εν τέλει στην κατάθλιψη.

shooting

 

3. Κράτα επαφή με φίλους


Μετά από πολλές ώρες εργασίας ή μαθημάτων καλό θα είναι, να πιούμε έναν καφέ ή να πάμε για φαγητό με έναν φίλο, κάτι που θα βοηθήσει αρκετά στο να ανταλλάξουμε απόψεις να μοιραστείς τα προβλήματα σου και τις αδυναμίες. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεις καλύτερος και θα νιώσεις πιο ήρεμος στο τέλος μια δύσκολης μέρας. Η συμμετοχή σε ομαδικά αθλήματα ή δραστηριότητες όπως για παράδειγμα είναι μια έξοδος για σινεμά, ή ένα πάρτι, θα σε κάνουν να ξεχάσεις τα προβλήματα της καθημερινότητας.

party


 

4. Οργάνωσε το πρόγραμμα σου


Καλό είναι να οργανώσεις την δουλειά σου μια μέρα πρίν, ή στην αρχή της εβδομάδας ώστε να κερδίσεις χρόνο, κάτι που θα σε βοηθήσει αρκετά στο να αποφύγεις την πίεση και το άγχος. Έτσι λοιπόν ότι μπορείς να κάνεις σήμερα μην το αφήνεις για αύριο. Όταν έχεις στη ζωή σου ένα πρόγραμμα και τακτοποιείς τις υποχρεώσεις σου, μπορείς να κατανέμεις το χρόνο σου πιο σωστά και να εξοικονομείς περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σου.

οργάνωση

Αυτοί ήταν 4 τρόποι οι οποίοι θα βελτιώσουν τον τρόπο ζωής σας, θα σας απελευθερώσουν από το άγχος και θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι τρόποι πιο εξειδικευμένοι, όμως είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε να εμπλουτίζουμε την ημέρα μας με πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους και μας κάνουν να ξεφεύγουμε από την ρουτίνα.

 

Επιμέλεια: Μπάμπαλης Στέλιος

Συντακτική Ομάδα Athlometrix