4 Ασκήσεις για την Μυϊκή Ανάπτυξη των Χεριών σας
Τα χέρια είναι ένα πολύτιμο εργαλείο του ανθρώπινου σώματος καθώς ότι και αν κάνουμε θα τα χρειαστούμε. Επειδή τα χρησιμοποιούμε καθημερινά δέχονται επιβαρύνσεις και σίγουρα μπορούν να προκληθούν μελλοντικά προβλήματα στις αρθρώσεις. Για αυτό το λόγο τα χέρια θα πρέπει να γυμνάζονται για να αντέχουν τις καθημερινές επιβαρύνσεις, και σίγουρα να μην γυμνάζονται καθαρά και μόνο για αισθητικούς λόγους. Παρακάτω θα δούμε 4 ασκήσεις που θα κάνουν τα χέρια σου ατσάλινα.

 

Γαλλικές Πιέσεις


Μία από τις καλύτερες ασκήσεις για τον τρικέφαλο μυ είναι οι γαλλικές πιέσεις. Εκτελούνται σε ίσιο πάγκο από ύπτια θέση, ο αθλητής έχοντας τους αγκώνες του κλειστά και τα χέρια του τεντωμένα εκτελεί την άσκηση. Ουσιαστικά κινείται το χέρι από τον αγώνα και κάτω, έρχεται προς το κεφάλι και πάλι πάνω, από τον αγκώνα και πάνω τα χέρια είναι σταθερά.

 

Βυθίσεις στο Δίζυγο


Η συγκεκριμένη άσκηση μπορεί να εκτελεσθεί με 2 τρόπους, ο ένας τρόπος είναι για το στήθος και ο άλλος για τον τρικέφαλο που μας ενδιαφέρει. Για να δώσουμε έμφαση στον τρικέφαλο θα πρέπει όπως εκτελούμε την άσκηση το σώμα να είναι κατακόρυφο, και όχι να πέφτει προς τα μπροστά όπως κάνουμε στις ασκήσεις του στήθους.

 

Κάμψεις Δικεφάλων


Η κλασσικότερη άσκηση που μπορείς να κάνεις για να γυμνάσεις τους δικέφαλους μύς η οποία εκτελείται είτε με μπάρα είτε με αλτήρες. Η συγκεκριμένη άσκηση για να εκτελείται σωστά θα πρέπει ο κορμός να είναι σταθερός για να μην δέχεται επιβαρύνσεις η μέση. Ουσιαστικά και σε αυτή την άσκηση έχουμε σταθερά τα χέρια από τον αγκώνα και πάνω, ενώ από τον αγκώνα και κάτω ανασηκώνονται μέχρι το δικέφαλο.

 

Εκτάσεις Τρικεφάλων σε Καθιστή Θέση


Για αυτή την άσκηση απαραίτητος είναι μόνο ένας αλτήρας και ο πάγκος που θα κάθεσαι. Διατηρώντας το επάνω μέρος των χεριών σταθερό, λυγίζεις τους αγκώνες σου με αργές κινήσεις κάνεις πάνω κάτω τον αλτήρα πίσω από το κεφάλι σου. Οι αγκώνες πρέπει να διατηρούνται κοντά στο κεφάλι.

 

Επιμέλεια: Παπάζογλου Φίλιππος
Συντακτική ομάδα Athlometrix