10 Λόγοι Για Να Παίξει Το Παιδί Σας Μπάσκετ
Το μπάσκετ είναι το άθλημα με το οποίο θα ασχοληθούμε εκτενώς τη φετινή σεζόν. Όχι γιατί ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο προελαύνει στο ΝΒΑ, ούτε επειδή φέτος διεξάγεται το Μουντομπάσκετ. Ο πραγματικός λόγος είναι πως από τον προσεχή Οκτώβρη η Athlometrix βγάζει στο κοινό τις νέες μετρήσεις Τεχνομετρίας Μπάσκετ και φέρνει την επανάσταση στο άθλημα!

Έισαι από 9 ως 18 ετών; Τώρα θα έχεις την ευκαιρία σου να δοκιμάσεις τις δυνατότητες σου στο άθλημα του μπάσκετ, κάνοντας τις μετρήσεις του αγαπημένου σου αθλήματος που έχουν δομηθεί σύμφωνα με τα κορυφαία πρωτόκολλα ασκήσεων της κορυφαίας μπασκετικής ομοσπονδίας του κόσμου, το ΝΒΑ!

Αξιολόγηση σουτ, πάσας, τρίπλας και όποιου άλλου χαρακτηριστικού χρειάζεται να έχει ένας παίκτης μπάσκετ, τα αξιολογούμε στην Athlometrix στα δοκιμαστικά με τον κορυφαίο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. 

Γιατί όμως αξίζει το παιδί να ασχοληθεί με το μπάσκετ;


1. Βελτιώνει την φυσική κατάσταση του παιδιού σε μια χώρα που μαστίζεται από την παιδική παχυσαρκία.

2. Φέρνει τα παιδιά στο γήπεδο που σημαίνει ότι τα σηκώνει από τον καναπέ και την τηλεόραση, τα απομακρύνει από τις καφετέριες, το αλκοόλ και το τσιγάρο.

3. Προωθεί την κοινωνικότητα των παιδιών, καθώς τα εντάσσει σε ένα ομαδικό παιχνίδι όπου το εμείς είναι πάνω από το εγώ.

4. Μαθαίνει τα παιδιά να μοιράζονται, να κάνουν πράγματα για τους άλλους και να αντλούν ικανοποίηση από αυτές τις δράσεις.

5. Δίνει στα παιδιά ένα υγιή κοινωνικό περίγυρο, φίλους και παρέες από τον αθλητισμό που συνήθως κρατούν για πάντα και είναι στήριγμα για όλη την ζωή.

6. Βάζει τα παιδιά στην διαδικασία να σέβονται τους κανόνες του παιχνιδιού και να ακούν τους προπονητές τους. Αυτή η νοοτροπία θα τους βοηθήσει και στην υπόλοιπη ζωή τους.

7. Παίζει καθοριστικό ρόλο ώστε να αποκτήσει το παιδί πρόγραμμα και στόχους στο ημερήσιο πρόγραμμά του. Ξέρει πότε πρέπει να διαβάσει, ώστε να πάει στο γήπεδο έγκαιρα, πότε πρέπει να κοιμηθεί.

8. Η ενασχόληση με το μπάσκετ σχεδόν υποχρεώνει το παιδί να μάθει από μικρή ηλικία την σωστή διατροφή, τι πρέπει να αποφεύγει να τρώει και πως λειτουργεί το σώμα του.

9. Το μπάσκετ αποτελεί ιδανικό τρόπο για να αναπτύξει ένα παιδί στρατηγική σκέψη, διότι το παιχνίδι του μαθαίνει την σημασία της τακτικής στην επίτευξη ενός στόχου.

10. Προσφέρει διασκέδαση στα παιδιά καθώς το μπάσκετ σε όλα του τα επίπεδα είναι πάνω απ’ όλα ένα παιχνίδι. Επίσης τους δίνει την δυνατότητα να εκτονωθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν με άλλο άρθρο, τα ομαδικά αθλήματα εκτός του οτι μαθαίνουν το παιδί να έχει μια ζωή γεμάτη υγεία και ευεξία, του δίνουν το πλεονέκτημα της κοινωνικοποίησης και προάγουν σημαντικά το αίσθημα της ομαδικότητας.

Μην ανησυχείτε για πιθανούς τραυματισμούς λόγω της σωματικής επαφής που έχει το άθλημα. Το παιδί σκληραγωγείται και μαθαίνει να συνυπάρχει με συνομίλικους του. Αν αγαπάει το μπάσκετ και αποφάσισε να γραφτεί σε μια ομάδα, δεν χρειάζονται δεύτερες σκέψεις!